Interjú Batári Csabával

Kiss Marcell és Batári Csaba nemrég csatlakozott a MÁV Előre SC NB I-ben szereplő felnőtt csapatához. Utóbbi játékossal beszélgettünk pár szót a váltás okairól, az új állomáshelyről és az egyéni elvárásokról.

Legutóbb a FINO Kaposvárban kaptál játéklehetőséget, most azonban már Székesfehérváron röplabdázol. Mi volt az oka a váltásnak?

Felsőoktatási tanulmányaimat Budapesten folytatom jelenleg, így Kaposvár földrajzilag már messze van nekem. Ellenben Fehérvár, ami könnyen és gyorsan megközelíthető a fővárosból. Mivel hívtak a MÁV-ba játszani, ideális választásnak tűnt számomra ez a lehetőség.

Milyen légkör fogadott az új csapatodban, mennyire sikerült beilleszkedned az elmúlt hetekben?

Szerencsére az edzésidőpontok jól összehangolhatóak az iskolai elfoglaltságaimmal, ami sokat számít, emiatt nem kell aggódnom. Ami a csapattársakat illeti, mindenki barátságos, összetartó a társaság, semmi probléma nincs az öltözőben.

Hogy élted meg az első bajnokikat az új egyesületedben, mik voltak a tapasztalataid?

Szerintem ez a csapat jó, mindenképpen pozitívak az első benyomásaim, ha az összképet kell értékelni. A saját teljesítményemmel már kevésbé vagyok elégedett, mivel fél évig szüneteltettem a röplabdázást tanulmányi okok miatt, és érezhetően visszaesett a pályán mutatott teljesítményem. Fizikálisan és technikailag is érzem ezt. De azon vagyok, leszek, hogy mihamarabb behozzam a lemaradást és a csapat hasznára váljak.

NÉVJEGY
Név: Batári Csaba
Kor: 20 év
Magasság: 185 cm
Súly: 75 kg
Poszt: négyes nyitásfogadó, liberó
Eddigi csapatok: Dunakanyar SE, RUNKIL SE, Dunaferr SE, FINO Kaposvár
Eredmények: kétszeres Magyar Kupa-győztes, felnőtt magyar bajnok, junior bajnok és 3. helyezett, ifjúsági bajnok és 3. helyezett, serdülő bajnok, gyermek bajnokság 2. helyezett, U18-as strandröplabda bajnok, U19-es strandröplabda-bajnokság 2. helyezett

Tetszett? oszd meg!