Ismét nyert idegenben a MÁV Előre

Második idegenbeli mérkőzésén második sikerét aratta a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda Extraligában. Ezúttal négy szettben nyertek Ambrus Bencéék a KISTEXT csarnokában.

Vendég ponttal kezdődött a találkozó, de 5-3-nál az eddig még nyeretlen házigazda állt jobban. 6-6 után zsinórban négy fehérvári pont következett, miután időt is kért a KISTEXT. A rövid szünetet követően újabb MÁV-pontok kerültek fel az eredményjelzőre, 17-10-nél pedig már héttel mentek Dávid Zoltán játékosai. 24-15-nél ugyan nem tudta egyből lezárni a szettet a MÁV, sőt négy pontot is hozott ellenfelén a vendéglátó, de így is nyert 25-19-re az újonc. 0-1

A második játékrészt 3-0-val nyitotta a KISTEXT, de 6-6-nál ezúttal is egál volt, ráadásul egy újabb ponttal már a fehérváriaknál volt az előny. A folytatásban (is) öldöklő csata folyt minden egyes labdáért és egy-két pontos fórnál egyik fél sem tudott nagyobbat kidolgozni. 20-18-ra vezettek a fővárosiak, amikor négy pontot zsebelt be egymás után a MÁV és 22-20-nál már a vasutas csapat lehetett nyugodtabb. 23-23-nál megint döntetlen volt az állás, az utolsó két pontot viszont a hazaiak jegyezték és 25-23-ra megnyerték a játszmát. 1-1

A harmadik etapod a Loki nyitotta 3-0-s szériával, 8-2-nél pedig már tetemes előnyre tett szert. 15-13-nál ugyan kettőre felzárkóztak Gutor Oleksandr vezetőedző röplabdázói, de a MÁV nem engedte ki a győzelmet a kezei közül és viszonylag simán, 25-19-re nyert. 1-2

A negyedik, egyben utolsó játékrész első perceiben felváltva vezettek a csapatok, de 4-3-tól kezdve a Redi Kociék álltak jobban: 5-3-ra, 11-7-re és 20-16-ra is vezetett a MÁV. Ennek ellenére a hajrá rendkívül izgalmasan alakult, hiszen először 23-23-nál utolérték Takács Milánékat a vendéglátók, majd négy fehérvári szett- és meccslabdát is hárítottak. Ellenben az ötödiket már nem tudták, a MÁV 28-26-ra hozta a szettet, míg a bajnokit 3-1-re nyerte.

Férfi röplabda Extraliga alapszakasz, 3. forduló
KISTEXT JP Auto Mercedes – MÁV Előre SC-Foxconn 1-3 (-19, 23, -19, -26)
Budapest, vezette: Selega, Kiss Z.
MÁV: Ambrus, Szabó, Kulcsár, Koci, Doda, Bibók. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu, Boa. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán: „Azért dolgoztunk egész héten, hogy folytassuk azt a formát, amit a Kaposvár ellen elkezdtünk. Ennek így van értelme. Szerencsére megvan az első három pontos győzelem. Megyünk tovább, hasonló sikerekkel szeretnénk folytatni!”

A harmadik játéknap után az újonc MÁV Előre SC-Foxconn mérlege két győzelem és egy vereség az Extraliga 2022/2023-as idényében. A tabellán az előkelő harmadik helyen áll a gárda, ugyanannyi, szám szerint hat pontot szerezve, mint az első Pénzügyőr és a második Kaposvár.

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!