Kaposvár nyerte az első ütközetet, de Székesfehérváron fordulhat a kocka

Szoros mérkőzésen, négy szettben szenvedett vereséget a MÁV Előre Foxconn a Fino Kaposvár ellen a férfi röplabda Extraliga döntőjének első mérkőzésén kedd este Kaposváron. 

A két csapat sorozatban másodszor találkozik a bajnoki döntőben, a legutóbbi finálé eredményét tekintve pedig a fehérváriakban éghet leginkább a bizonyítási vágy. Nem csoda, hiszen míg tavaly friss feljutóként maradtak alul, addig idén már két nemzetközi sorozatban tapasztalatot gyűjtve léphetnek pályára a tizenkilencszeres bajnok ellen.

A mérkőzést a vendégek feltüzelt állapotban kezdték. Minden ütést, sikeres blokkot és kikényszerített kaposvári hibát hangos csatakiáltások kísértek. 8-12-nél már-már kezdtek volna elszakadni ellenfelüktől, ekkor viszont a Fino játékosai elkezdtek faragni a hátrányukból. A MÁV Előre kiváló védekezése és Pesti Marcell remeklése révén 17-17-ig vezetett, de ezután becsúszott egy-két hiba, amit a hazaiak kíméletlenül kihasználtak, ezzel behúzva az első szettet. 

A második felvonásban 14-12-ig tartották magukat a vendégek, amikor aztán jött Bögöly Gábor kiváló nyitássorozata, mellyel nyolc pontra nőtt a különbség a két csapat között. Omar Pelillo vezetőedző az első szetthez hasonlóan pályára küldte Boa Szabolcsot és Tomas Dileót a végjátékra, ez azonban nem segített együttesén. 

A látszólagos mélypontról hamar talpra álltak a fehérváriak, akik Pesti Marcell és Redjo Koci vezérletével 11-16-ra elhúztak ellenfelüktől. A Fino ismét megkísérelte a visszakapaszkodást, ezúttal viszont a MÁV Előre játékosai erre nem hagytak esélyt, és az időközben a közönséggel „összebarátkozó” Pesti révén 2-1-re szépítettek. A címvédő nem remegett meg a növekvő nyomás alatt. A negyedik játszmában 0-2-ről magabiztosan gyártotta a pontokat, így 12-7-nél már ötpontos volt az előnye. Omar Pelillo két időkéréssel próbálta megtörni a hazai lendületet, ám nem járt sikerrel, az olló pedig egyre nagyobbra nyílt a felek között.

A Kaposvár végül négy szettben legyőzte a MÁV Előre Foxconnt az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki döntő első mérkőzésén. A következő összecsapást pénteken 17 órakor rendezik Székesfehérváron.  

Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen egy döntőben a legjobbak mérik össze erejüket. Az első két szettben akadtak olyan számunkra kedvező helyzetek, amelyekből többet kellett volna kihoznunk. A Kaposvár ezeket a hibákat kíméletlenül kihasználja, ahogyan azt a példa is mutatja. Ezt az eredményt most gyorsan magunk mögött kell hagynunk, és tiszta fejjel kell nekivágnunk a második összecsapásnak hazai pályán” 

– nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.


FINO Kaposvár – MÁV Előre Foxconn3-1 (22, 15, -21, 16)

Kaposvár Aréna

FINO Kaposvár: Hubicska, Magyar, Bögöly, Novoselov, Lescay, Baróti. Csere: Bozóki (liberó), Zarka, Iván, Kalmár, Laczó, Tóth. Vezetőedző: Slobodan Prakljacic.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Tomanóczy, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Tetszett? oszd meg!