Két szetten át megnehezítettük a címvédő dolgát

Két szoros szettel, de 3-0-s fehérvári vereséggel zárult a MÁV Előre SC-Foxconn — Pénzügyőr SE mérkőzés a férfi röplabda Magyar Kupában. A negyeddöntő visszavágóját januárban rendezik Budapesten.

Jól indult hazai szemszögből a címvédő elleni csata, Redjo Koci pontjával 6-4-re vezetett a MÁV az első szett elején. 11-10-nél viszont a PSE állt jobban. Ezután felváltva szállították a csapatok a pontokat, ellenben 18-16-nál meglógott két ponttal a vendég alakulat. Az előnyt tovább is növelte Jókay Zoltán gárdája, s végül 25-21-re nyert. 0-1

A második szett eleje is szoros volt:  Kholman Norbert centerből szerzett pontjával, 9-8-ra a Fehérvár vezetett, 11-10-nél viszont a vendégek örülhettek. A tizenkilencedik hazai pont Koci nevéhez fűződött, amivel 20-19-re zárkózott a MÁV Előre. Az egyenlítés 22-22-nél jött össze Leonardo Doda keresztbe ütött labdájával. A végjáték viszont megint a Pénzügyőrnek sikerült jobban, amivel 25-22-re behúzta a játszmát. 0-2

Kovács Zoltán és Rása Alex pontjainak is köszönhetően, 9-3-as előnnyel nyitotta a harmadik etapot a budapesti gárda. 13-5-ös fórnál időt kért Dávid Zoltán, a MÁV vezetőedzője. A szünet nen zökkentette ki a címvédőt, 18-8-nál az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a felek között. A szettet 25-15-re, a mérkőzést 3-0-ra nyerte a Pénzügyőr SE.

Férfi Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
MÁV Előre SC-Foxconn — Pénzügyőr SE 0-3 (-21, -22, -15)
Székesfehérvár, 80 néző. Vezette: Mezőffy, Szabó Zs.
MÁV: Deliu 1, Ambrus 3, Boa 2, Koci 9, Kholman 1, Doda 16. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Szabó 1, Bibók 8. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
PSE: Magyar 2, Kovács 11, Kiss 10, Dávid 15, Tomanóczy 11, Rása 6. Csere: Feliciano (liberó), Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Dávid Zoltán: „Az első két szettben végig partiban voltunk, a végjátékokban követtük el a hibákat. Valószínűleg ez rutintalanság. Még nincs olyan játékosunk, aki ezeket a kulcshelyzeteket fel tudná vállalni és el tudná dönteni. Sajnálom, hogy legalább egy szettet nem tudtunk nyerni. A Pénzügyőr jobb csapat nálunk.”

A párharc visszavágóját januárban rendezik Budapesten.

Tetszett? oszd meg!