Két szoros szett a címvédő otthonában

Beigazolódott a papírforma, a Magyar Kupa címvédő, Extraligában szereplő FATUM Nyíregyháza ellen nem sikerült bravúrt elérnie a MÁV Előre-Bericapnek, a női kupa nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzéshez hasonlóan a másodikon is három szettben maradtunk alul.

Nem volt egyszerű dolga Jurij Melnyicsuk vezetőedzőnek és tanítványainak, hiszen a női röplabda Magyar Kupa 2021/2022-es kiírásában a címvédő FATUM Nyíregyázával kerültek szembe a legjobb tizenhat között. A párharc első csatáját még novemberben, Székesfehérváron nyerték a nyírségiek 3-0-ra, a visszavágót pedig december első szombatján, Nyíregyházán tartották.

A mérkőzés első pontját mi szereztük Bortinkova által, ezután viszont gyorsan jött a hazai fordítás. 10-3-nál már hétpontos volt a házigazda előnye és gyakorlatilag végig vezetve, 25-16-ra hozta a nyitó etapot.

A második játszma első pontja is a MÁV neve mellé került, de ebben a felvonásban szerencsére nem az elsőben látott forgatókönvy következett: 8-4-nél ugyan néggyel ment a néhány kulcsjátékosát pihentető és a cseréinek is lehetőséget adó FATUM, de 13-13-nál egyenlítettünk, sőt, Szerencsés-Miklai pontjával előnybe is kerültünk ezután. 18-16-nál is mi vezettünk, ezt követően azonban három nyírségi ponttal fordított Németh Szabolcs alakulata. A hajrá jóval szorosabban alakult, mint az első szettben, végül így is 25-22-re a hazaiak nyertek.

A harmadik játszma elején Kiss és Szerencsés-Miklai pontjaival 8-4-es előnyre tettünk szert és 11-7-nél is tartottuk ezt a különbséget. A szett közepére egalizált a vendéglátó, 16-16 után pedig visszavette a vezetést és 25-21-re hozta a szettet, míg 3-0-ra a kupatalálkozót.

A FATUM-Nyíregyháza jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, kettős sikerrel, 6-0-s összesítéssel.

FATUM Nyíregyháza – MÁV Előre SC-Bericap  3-0 (16, 22, 21)
Nyíregyháza, 200 néző. Vezette: Mezei, Bátkai-Katona.
MÁV Előre: Szilágyi, Kiss A. 9, Karnitskaja 7, Bortnikova 6, Sólyom 1, Szerencsés-Miklai 20. Cserék: Kovács, Borostyán (liberók), Csabai, Sebestyén. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.

Jurij Melnyicsuk vezetőeedző: „A Kispest elleni bajnoki mérkőzésen jól játszottunk és fontos volt, hogy ezúttal is tudjuk tartani a szintet. Ez sikerült is, de ettől függetlenül a nyíregyháziak jobbak. Dolgozunk tovább és koncentrálunk a bajnokságra.”

A hétvégi kupamérkőzéseknek még nincs vége, hiszen a MÁV Előre-Foxconn vasárnap 17 órától a Szolnoki RK-t fogajda a székesfehérvári Jáky iskolában, szintén a nyolcaddöntő visszavágóján.

Tetszett? oszd meg!