Kulcsfontosságú győzelem a TFSE ellen

3-1-re nyert a MÁV Előre SC-Bericap a TFSE otthonában, a női röplabda NB I Liga 1-4. helyért zajló rájátszásának 2. fordulójában. Nagy Fanni együttese ezzel a sikerrel beelőzte riválisát a tabellán.

Rangadót játszott egymással a MÁV és a TFSE ma este a Testnevelési Egyetem tornacsarnokában, hiszen az alapszakaszt első két helyen abszolváló csapatok néztek farkasszemet egymással. A tét nem volt kicsi: hazai győzelem esetén megerősíti pozícióját a TFSE, vendégsiker esetén viszont helycsere történt volna a tabellán. Az első szett kiélezett, szoros küzdelmet hozott, legfeljebb két-három ponttal tudott meglógni hol egyik, hol másik csapat. A játszma zömében azért a MÁV vezetett, 10-7-nél, 16-13-nál is a mieink voltak előnyben. 21-21-nél viszont egyenlített a TFSE, sőt, a vezetést is átvette. Diana Karnitskaya ász nyitásával ismét előnybe kerültünk, majd Tóth Jázmin pontjával szettlabdához jutottunk. Elsőre még nem sikerült lezárni a játékrészt, másodjára viszont igen: Garcia Victoria Yaimaris de Los Angeles pontot érő sáncával 25-23-ra nyert a MÁV.

A második játszma kevésbé alakult szorosan és leginkább a házigazda érvényesítette akaratát. 16-7-nél már tetemes volt a TFSE-fór, s ugyan sikerült felzárkózni a hajrára, de így is 25-20-ra nyert és egyenlített Csépke Gábor alakulata.

A harmadik felvonást 3-0-val nyitottuk, majd 7-7-nél egál volt az állás. 15-15-nél és 19-19-nél szintén egyenlő volt, sőt, még 24-24-nél sem dőlt el semmi. Ezután már csak mi szereztünk pontokat, Csabai Szonja és Victoria Garcia Yaimaris De Los Angeles révén, a szettet pedig behúztuk 26-24-re.

A negyedik szettben 8-7-nél még a pályaválasztó vezetett, ezután viszont sikerült fordítani és némi előnyt kiharcolni. Szerencsés-Miklai Zsanett pontjával már 15-11 állt az eredményjelzőn, a biztos vezetésből pedig további előnyt kovácsoltunk, míg a végén tíz ponttal, 25-15-re hoztuk a szettet, s 3-1-re a nap rangadóját.

A mezőny legeredményesebb játékosa Szerencsés-Miklai Zsanett volt huszonhat ponttal, a MÁV pedig átvette a vezetést a tabellán, nagy lépést téve az Extraligába jutás felé.

Női röplabda NB I Liga 1-4. helyért
TFSE – MÁV Előre SC-Bericap 1-3 (-23, 20, -24, -15)
Budapest, 72 néző. Vezette: Vigh, Halász.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, Kiss L., De Los Angeles, Csabai, Tóth. Csere: Kovács (liberó), Sólyom, Sebestyén. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Egy nagyon hajtós és küzdős meccsen sikerült értékes három pontot szereznünk. A lányok ma egy csapatként küzdöttek és nem ismertek elveszett labdát, ez volt a győzelem kulcsa. Gratulálok minden játékosomnak.”

Tetszett? oszd meg!