Látvány, izgalom, szenvedély

– mindez egy remek olimpiai sportágban!

Bemutatjuk a székesfehérvári Kodolányi Főiskolai Röplabda Klub Egyesületet

Mi is az a röplabda?

A röplabda csapatsport, amelyet két, egymástól egy magasan lévő hálóval elválasztott csapat játszik egy labdával, amit főleg kézzel és karral (ritkábban más testrészekkel) érintve tartanak mozgásban a pálya légterében. A röplabda igen aktív sport, különösen alkalmas rugalmas, gyors feladatok gyakorlására. Fejleszti a szem-kéz-koordinációt, és az önuralmat is, ami ahhoz szükséges, hogy ne térjünk ki a felénk közeledő tárgyak (ez esetben a labda) útjából.

Egy kis rövid röplabda történelmi áttekintés

1895. február 9-én a massachusettsi Holyoke városában egy testnevelési igazgató, William G. Morgan megalkotott egy új szabadidős játékot Mintonette néven. A Mintonette  – a túlságosan is erőszakosnak tartott kosárlabda helyett – végül röplabda néven terjedt el, beltéri és szabadtéri változatban egyaránt. 1947-ben alakult meg a Fédération Internationale de Volleyball (FIVB), a röplabdajátékokat szervező nemzetközi szervezet. 1949-ben bonyolították le az első férfi, majd 1952-ben az első női bajnokságot.1964-ben bekerült az olimpiai játékok sportágai közé, aminek az óta is részét képezi. Az FIVB számításai szerint a világon minden hatodik ember érdekelt a terem- és/vagy strandröplabdában (játékosként vagy nézőként).

A Kodolányi FRKE adatai10805746 1005069652843446 6921968736468315684 n

Neve: Kodolányi Főiskolai Röplabda Klub Egyesület

Címe: 8000 Székesfehérvár Bajmóci u 4.

Adószáma: 18487497-1-07

Számlaszáma: 12023204-01395996-00100001

Képviselője: Nagy Róbert (mobil: +36 30 936 7495, email: nagy.robert@gloriacipo.hu)

Cégbírósági bejegyzés száma: 1356

Küldetésünk

Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, valamint a röplabda versenysport népszerűsítése és az egészségvédelem elősegítése. Klubunk fő tevékenysége az utánpótlás nevelése, fiú és lány csapatok kialakítása és versenyeztetése. A mini, gyermek és serdülő csapatunk a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett hivatalos országos bajnokságokban szerepel. A Felsővárosi Általános Iskola és a Kodolányi FRKE közös nevelő munkájának eredményeképpen elindultunk a III. és IV. korcsoportban a diákolimpia versenyein. A Felsővárosi Általános Iskola igazgatója, Földi Zoltán, az alsó tagozatos tanítók és a testnevelők keltik fel érdeklődésüket a kis röplabdás palántáknak, hogy a későbbiekben, a szakmai munkát Fésűs Irén sokszoros magyar válogatott röplabdázó, szakedző, Nagy Róbert és Adler Zoltán vigyék tovább. NB I-es férfi és női csapat kialakítása a fő célunk, melyhez már több támogató is csatlakozott.


A röplabdázás és klubunk népszerűsítése érdekében sporteseményeket is szervezünk

azer1 

Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála

A 2015-ben már második alkalommal életre hívott Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gála rövid története során már hét nemzetet, többek között Svédországot, Azerbajdzsánt, Izraelt és Horvátországot is vendégül láttuk a királyok városában. A torna híre bejárta a helyi mellett az országos és nemzetközi sajtót, ráadásul egyre több néző kíváncsi rá a helyszínen. A magyar válogatott találkozóira megtelik a sportcsarnok. Nagy öröm számunkra, hogy Székesfehérvár önkormányzata és a Magyar Röplabda Szövetség teljes mértékben támogatja az Alba Regia Nemzetközi Röplabda Gálát.

 

Alba Java Amatőr Mix Röplabda Kupa

Ez a torna az egyik nagy büszkeségünk, hiszen mára jelentős hagyománnyal bír. 2013-ban ünnepeltük a tizedik jubileumát az alkalmanként több száz amatőr röplabdást megmozgató sporteseményünket. Napjainkban már nem csak Székesfehérvárról, hanem az ország számos szegletéből, időnként még külföldről is érkeznek csapatok a jellemzően szilveszter előtt tartandó eseményre.

 

Fejér megyei Strandröplabda Bajnokság

A Velencei-tó és az azt körülvevő színvonalas strandok adottságait kihasználva rendezzük meg 2014 óta ezt a bajnokságot. A strandröplabdázás nagyon népszerű, mert nem csupán a versengésról szól, hisz vízparton, napsütésben, baráti körben igazi szórakozást, kikapcsolódást is jelent egyben.

10802077 1005061519510926 9154717405642769318 n

Felnőtt és utánpótlás korú csapatainknak számos hazai rendezésű kupák

A korosztályos és felnőtt bajnokságok, kupák, felkészülési tornák szerves részeként Székesfehérvár is kiveszi a részét a lebonyolításukból. 2015-ben például az országos mini és gyermek bajnokság döntőjének adott otthont a város, mely során több mint ezer fiatal tehetség látogatott el a városba. Közel húsz esztendeje rendezzük meg az őszi felkészülési tornánkat, amelyen felnőtt férfi csapatok lépnek pályára a bajnokság rajtja előtt. Ezen a versenyen jellemzően négy-hat klub méri össze erejét, illetve azt, hogy hol tart a felkészülésben.

Támogatóink

  • Székesfehérvár MJV Önkormányzata
  • SK. Drink Kft (Sunburst Cider, Di Angelo)
  • Cobra Sport Kft (Masita sportruházat)
  • Nagy és Társa Bt (Glória Cipő. Labx sporttalpbetétek)
  • Pecsu Press (médiapartnerünk, a www.fehervarvolley.hu üzemeltetője)

Leendő támogatóinknak az alábbi médiamegjelenéseket tudjuk biztosítani:

  • Mezreklám a felnőtt és a korosztályos csapatok felszerelésein
  • Molinók, reklámtáblák kihelyezése a rendezvényeinken, bajnoki mérkőzéseken
  • Banner reklám elhelyezése a fehérvári röplabdázás hivatalos weboldalán ()
  • Reklámelhelyezés plakátokon, szórólapokon és egyéb nyomtatott kiadványokban

Tetszett? oszd meg!