Lenyűgöző első szett után nehéz folytatás: a Vasasé lett az első mérkőzés

A Vasas Óbuda négy szettben legyőzte a MÁV Előre Foxconnt a női röplabda Extraliga elődöntőjének első mérkőzésén szombat délután Budapesten. A fehérvári együttes ígéretesen kezdett, majd nagyot küzdött, de nem tudta tartani a lépést a címvédővel. 

A MÁV Előre Foxconn egy végletekig kiélezett, öt mérkőzésig tartó negyeddöntőt követően érkezett az idény során veretlen Vasas Folyondár utcai otthonába. Lukasz Przybylak vezetőedző csapatának a kimerítő párharcon túl további nehézségekkel is meg kellett küzdenie. Legeredményesebb játékosuk, az amerikai Maia Dvoracek sérülés miatt nem léphetett pályára, helyét a télen igazolt Jessica Ventura vette át kezdő hatosban. 

A szokatlan felállás ellenére a kék-fehérek igencsak meggyőzően kezdték az összecsapást. 8-12-nél és 12-16-nál is négy ponttal vezettek, majd tovább növelték előnyüket. Ebben nagy szerepe volt a vezérszerepet megragadó Josipa Markovic pontjainak, csakúgy, mint a hazaiak szokatlanul sok hibájának. Végül a MÁV Előre hat ponttal húzta be az első szettet.

Fotó: Vasas Óbuda

Sebzett vadként, még veszélyesebben lépett pályára a Vasas a második felvonásban, amelynek már az elején magához ragadta az irányítást. Először 7-2, aztán 13-7 és 19-9. Az Ayshan Abdulazimova, Fatoumatta Sillah, Taylor Bannister trió megállíthatatlanul szórta a pontokat, így a címvédő rövid idő alatt kiegyenlített.

Fotó: Vasas Óbuda

A harmadik játszma már a MÁV Előre feltámadását hozta. Pallag Ágnesék az elején 4-10-re megléptek, tapasztalt ellenfelük azonban ezúttal nem remegett meg. A Vasas 14-14-nél egalizált, és átvette az irányítást. A fehérváriak 22-21-nél és 24-23-nál is közel kerültek a fordításhoz, viszont mindkét alkalommal Vasas pont érkezett. A szűken elvesztett szett után a hazaiak a lehető legmagasabb fokozatra kapcsoltak. Már 15-5-nél tíz volt a különbség, ami a végéig érdemben nem változott. A párharc első összecsapását a Vasas Óbuda nyerte 3-1-re.

Fotó: Vasas Óbuda

Megvoltak a momentumaink ezen a mérkőzésen. Képesek voltunk többször is hibára kényszeríteni az ellenfelünket. Próbáltunk a játékosaink megfelelő kombinációját a pályára téve ellehetetleníteni a Vasast, de a címvédőkről van szó. Jól reagáltak, gyorsan váltottak, amire nem mindig volt meg a válaszunk. A végét igyekszünk gyorsan elfelejteni, és azokra a játszmákra koncentrálni, amelyekben a legerősebb játékunkat tudtuk hozni, mivel ezekből tudunk tanulni” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


Vasas Óbuda – MÁV Előre Foxconn 3-1 (-19, 15, 23, 11)

Budapest, Folyondár Vasas Sportközpont

Vasas Óbuda: Gülübay, Bannister, Török, Papp, Abdulazimova, Sillah. Csere: Szalai (liberó), Juhár (liberó), Tóth, Jámbor, Gyimes-Capet, Fricova, Erőss. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

MÁV Előre Foxconn: Andersson, Vacsi, Ventura, Markovic, Pallag, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Tarr, Király-Tálas, Matos, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Tetszett? oszd meg!