Magabiztos siker és továbbjutás a visszavágón

Háromszettes mérkőzésen biztosította be továbbjutását a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda Magyar Kupában. A nyolcaddöntő visszavágóján 3-0-ra nyertek Leonadro Dodáék a MEAFC-Miskolc ellen.

Pozitív előjelekkel várta a Székesfehérváron fellépő MÁV Előre a Miskolc elleni visszavágót, hiszen a párharc első, múlt heti összecsapásán 3-1-es sikert aratott idegenben. A keddi, második mérkőzést 4-0-val nyitotta a házigazda, 16-9-nél pedig már hét ponttal állt jobban. A játék képe nem változott a hátralevő időszakban sem és 25-18-ra nyert a MÁV. 1-0

A második játékrész is hasonló képlet szerint zajlott: 4-1-es kezdés után 14-7-nél már hét volt a hazai fór. Ezt a szettet az elsőnél is simábban, 25-16-ra hozták Redjo Kociék, egyúttal be is biztosították továbbjutásukat. 2-0

A harmadik felvonásban Dávid Zoltán vezetőedző valamennyi fiatal, tehetséges cserejátékosnak lehetőséget adott a bizonyításra, akik éltek is az esélyükkel. 16-16-ig ugyan szoros volt a szett, de így sem tudott vezetni egyszer sem a MEAFC. Ezt követően pedig hat pontot szerzett zsinórban a Fehérvár, amivel ez a játszma is eldőlt. Végül 25-18-ra bizonyult jobbnak a Loki, s 3-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntő, visszavágó
MÁV Előre SC-Foxconn – MEAFC-Miskolc 3-0 (18, 16, 18)
Székesfehérvár, 62 néző. Vezette: Szarka, Takács.
MÁV: Deliu, Boa, Kulcsár, Koci, Kholman, Doda. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Ambrus, Balázs, Szabó, Sebestyén, Tálos, Bibók. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MEAFC: Mclaughlin, Kozsla, Kapusi, Komlósi, Árva, Csizmadia. Csere: Karóczi (liberó), Simkó, Szabó. Vezetőedző: Bagó László.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Örülök a győzelemnek és a továbbjutásnak! Nagyon fontos, hogy egy gyengébb ellenféllel szemben is megmaradjon a fókusz és ugyanúgy tiszteljük őket, mint más, komolyabb csapatokat. Ezt a mai nap folyaman maximálisan betartották a srácok, és ezáltal a fiatalok is játéklehetőséget tudtak kapni, amivel éltek is.”

Tetszett? oszd meg!