Újabb magyar bajnok csatlakozik hozzánk

Felnőtt magyar bajnok, egyben utánpótlás-válogatott feladóval bővült a MÁV Előre SC-Foxconn kerete. A mindössze 19 esztendős Szabó Vilmos a fővárosi Pénzügyőrtől igazolt Székesfehérvárra.

Szabó Vilmos friss bajnoki címmel a háta mögött érkezik a királyok városába. A feladó huszonnégy mérkőzésen lépett pályára a Pénzügyőr végső győzelmét hozó 2021/2022-es Extraliga-idényben, hozzájárulva az aranyérem ismételt megszerzéséhez. Emellett a nemzetközi Challenge Kupában, a Magyar Kupában, az NB II.-ben és az U21-es pontvadászatban is szerepelt, elősegítve a szakmai előrelépést. A korosztályos magyar válogatottakban is folyamatosan számításba veszik Szabót: a jelenleg U22-es kerettag korábban az U19-es, az U18-as és az U17-es nemzeti együttes szerelését is magára húzhatta.

Szabó Vilmos

„Szegeden kezdtem röplabdázni, de már fiatalon átigazoltam Kecskemétre, ahol először feladóként, majd később ütőként játszottam. A 2018/2019-es szezonban felkerültem a Kecskemét felnőtt csapatába, ahol átlóként számítottak rám. A következő évben én már biztos voltam benne, hogy feladó szeretnék lenni, de Kecskeméten megvolt a két feladó, és akkor kapóra jött a Pénzügyőr ajánlata, így ott folytattam tovább, ahol megkaptam az esélyt arra, hogy ezen a poszton szerepelhessek. Nagyon sokat tanultam Jókay Zotyától és a csapattól, hálás vagyok a Pénzügyőrnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. A legutóbbi idény után úgy éreztem, hogy szükségem van környezetváltozásra, mert kicsit beleültem itt a mindennapokba. A Székesfehérvár ajánlata tetszett, hiszen azon felül, hogy kifogástalan környezetet biztosítanak a sporthoz, a szakmai részét is tudják biztosítani a fejlődésnek. Az egyéni céljaim a következő évre egyértelműen a fejlődés, a mozgásom finomítása, és az, hogy a csapat egy biztos pontként tudjon rám számítani. Csapat szinten a cél egyértelműen a minél jobb helyezés az alapszakaszban, hogy utána a play-off-ban legyen esélyünk a négybe jutni.”

Szabó Vilmos a terem mellett homokon is nagyon aktív. Évek óta szerepel a hazai és nemzetközi strandröplabda versenyeken, nem is eredménytelenül: 2021-ben az U20-as Európa-bajnokságon 4., a magyar bajnokságon 2. lett. Szabó idén is túl van már három tornán, közülük a csepeli magyar bajnoki mesterversenyen bronzérmet szerzett.

Köszöntünk a MÁV Előrénél, Vilmos, és sok sikert kívánunk!

(Fotók: Szabó Vilmos)

Tetszett? oszd meg!