Magyar Kupa-bronzérmessel és kubai légióssal erősítettünk

Két új röplabdázóval bővült a MÁV Előre-Bericap játékoskerete. A női NB I Liga alapszakaszának 2022-es folytatására készülő együtteshez egy a magyar Extraligában már bizonyított, illetve egy kubai légiós érkezett a párhetes téli szünet alatt.

Tóth Jázmin neve bizonyára sokaknak cseng ismerősen: a kaposvári születésű és nevelésű fiatal négyesütő az 1. MCM-Diamant Kaposvártól igazolt a királyok városába. A mindössze 18 esztendős röplabdázó a somogyi együttessel nyert bronzérmet a Magyar Kupában, Extraligában zárt negyedik helyen és bejutott a Challenge Kupa legjobb négy klubja közé.

„A fejlődésem szempontjából meg kellett ezt lépnem. Úgy gondolom, hogy már csak az edzésmunka nem volt elég ahhoz, hogy fejlődjek, szerettem volna nagyobb szerepet vállalni a pályán is, és akár húzóember lenni egy felnőtt csapatnál. Fehérvár egy nagyon jó jövőképet vázolt fel, amivel teljes mértékben azonosulni tudtam. Az elsődleges cél, hogy maximálisan beilleszkedjek a csapatba és továbbra is fejlődjek egyénileg. A szezon végére pedig szeretném elérni a klub és a csapat célját, az Extraligába feljutást. Szerintem jó úton haladunk és nagy esélyekkel vágunk neki a második fordulónak. Nagyon jól érzem magam, a város és a csapat is eddig jó benyomást tett rám. Az első naptól kezdve nyitottak felém a csapattársaim és a vezetőség is, ami megkönnyítette a dolgom, mert fontosnak tartom, hogy jó viszonyt ápoljak velük. Nem olyan régóta vagyok itt, de már most kialakult egy családias hangulat. Ami még pozitívum, hogy közel vagyok a szülővárosomhoz, szóval minden adott, hogy jól érezzem magam. Már nagyon várom, hogy folytatódjon a bajnokág és tétmeccsen is pályára léphessünk együtt.” – nyilatkozta Tóth Jázmin.

Yaimaris Garcia Victoria kubai feladó, első professzionális és egyben légiós kalandja a székesfehérvári. A 19 éves feladó nyert már junior Pánamerikai Kupát a kubai korosztályos válogatottal, de hazájában megválasztották korábban a legértékesebb játékosnak és a legjobb feladónak is az ifjúsági mezőnyben.

„Nagyon jól érzem magam az új csapattársakkal és az edzői stábbal, kiváló emberek vesznek körül. Célom, hogy kemény munkát végezzünk és a szezon hajrájában ott legyünk a bajnokság legjobbjai között és feljussunk az élvonalba. A legjobb teljesítményemmel akarom segíteni a MÁV Előrét. ” – osztotta meg velünk első gondolatait Yaimaris Garcia Victoria.

Tóth Jázminnal és Yaimaris Garcia Victoriával a szurkolók tétmérkőzésen először most szombaton találkozhatnak, amikor a MÁV Előre-Bericap a Budaörsi DSE-t fogadja a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban, az NB I Liga alapszakaszban. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Tetszett? oszd meg!