Második helyen zárta a női csapat az alapszakaszt

A MÁV Előre SC-Bericap női együttese három szettben múlta felül a Kispest SE-t a női röplabda NB I Liga alapszakasz utolsó, 14. fordulójában. Nagy Fanni vezetőedző csapata második helyen végzett a bajnokság első körében.

Az alapszakasz zárókörében a MÁV Előre SC-Bericap női alakulata Székesfehérváron lépett pályára, a Kispest SE volt az ellenfél. Szilágyi Nárciszéknak papíron nem volt miért izgulni, az előzetes esélyek magabiztos hazai sikert vizionáltak. Ennek megfelelően indult a találkozó, az első szettben, 7-7-ig partiban volt a vendégcsapat, utána viszont hét fehérvári pont következett zsinórban. Ezt követően valamelyest felzárkózott a Kispest, de 19-12-nél ismét tetemes előnye volt Sólyom Emesééknek. Végül 25-17-re nyert a MÁV. A második felvonásban 8-4-nél már néggyel mentek Csabai Szonjáék, és ugyan 12-10-nél csak két pont volt a különbség, Tóth Jázmin három és Garcia Victoria Yaimaris de Los Angeles egy pontjával már 17-10 állt az eredményjelzőn. A játszmát magabiztosan, 25-16-ra hozta Nagy Fanni házigazda csapata. A kispestiek olyannyira nem adták fel a küzdelmet, hogy a harmadik szett túlnyomó részében úgy nézett ki, negyedik játszmát is rendeznek a mérkőzésen. 4-1-gyel nyitott Takács Gergely alakulata, majd 10-4-nél hat, 13-5-nél nyolc ponttal vezetett. 22-18-nál még mindig a fővárosiak voltak előnyben, de ezután jelentősen feljavult a MÁV, és elsősorban Szerencsés-Miklai Zsanett pontjainak köszönhetően szett- és meccslabdához jutottak a hazaiak. A Kispest három labdát hárított, végül azonban Diana Karnitskaya pontot érő támadásával, majd ászával 28-26-ra győzött a Fehérvár, 3-0-val lezárva az utolsó bajnokit.

A MÁV Előre SC-Bericap és a mezőny legeredményesebb játékosának Szerencsés-Miklai Zsanett bizonyult husznegy ponttal. A székesfehérvári gárda másodikként zárt az alapszakaszban, az első TFSE mögött és a harmadik Gödöllői RC előtt.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz 14. forduló
MÁV Előre SC-Bericap – Kispest SE 3-0 (17, 16, 26)
Székesfehérvár, 102 néző. Vezette: Horváth, Sík.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, De Los Angeles, Csabai, Szilágyi, Tóth. Csere: Kovács, Borostyán (liberók), Sólyom, Kiss L., Kiss A., Sebestyén. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Örülök, hogy sikerült győzelemmel zárni az alapszakaszt. A harmadik szettben ismét azzal a problémával találkoztunk, mint a Gödöllő ellen, szóval van még min dolgozni. De gratulálok a lányoknak, hogy megint nagy hárányból tudtak felállni és szettet nyerni.”

Gratulálunk a csapatnak az elért helyezéshez!

Tetszett? oszd meg!