Kiélezett meccs a MAFC ellen

A szezon egyik legizgalmasabb mérkőzését játszotta a hazai pályán szerepelt MÁV Előre SC a MAFC-BME ellen, a férfi NB I A csoportjának 3. fordulójában. Guzmics Richárdék az első szettet megnyerték, a találkozót azonban nem tudták.

Az első szettet a vendégek kezdték jobban, többpontos előnyre tettek szert. A házigazda felzárkózott, 10:12-nél már egyértelműen visszajött a meccsbe. A folytatás szoros maradt, 20:20 után a MÁV került előnybe. Guzmics ászával 22:20-nál kétpontossá vált a hazai vezetés, és ugyan 24:24-nél megint döntetlen volt az állás, újabb pontokat szerzett a Fehérvár: vendég out után Neukum sáncolt remek ütemben, a MÁV pedig 26:24-re hozta az első játékrészt.

A második etap is nagyon izgalmasan alakult, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Két ponttal csupán a hajrában tudott meglépni a MAFC, amiből aztán több is lett, végül a szetten belüli legnagyobb különbséggel nyertek Németh Ferencék 25:20-ra.

A harmadik játszmában is ott folytatta mindkét fél, ahol korábban abbahagyta. 3:2-nél a hazai „vasutas” csapat, 5:4-nél viszont a fővárosiak vezettek. Ezután állandósult a MAFC minimális előnye, de 13:12-nél egy rosszul áttett labdának köszönhetően újra a vendéglátónál volt a fór. Salazar háromra növelte a két csapat közötti differenciát 18:15-nél, nem sokkal később pedig a négy is összejött. A MAFC próbált változtatni, aminek eredményeképpen 21:20-nál feljöttek egy pont különbségre, közvetlenül utána pedig az egalizálás is megvalósult egy jó ütemű sánc révén. 21:22-nél forditottak a budapestiek, a hazai vezetőedző, Németh Ödön pedig becserélte Náhol Gergőt és Németh Zsoltot. De ez sem segített, a vendégek 25:22-re hozták a harmadik játékrészt.

A negyedik felvonásban a korábbiaktól eltérően hamarabb kézbe vették az irányítást Kholman Norberték és 9:6-nál már három ponttal mentek. 13:9-nél tovább nőtt a különbség. 15:15-nél azonban egyenlített a MAFC, 17:19-re pedig kétpontos előnybe is került. Innen felállt a MÁV, de 19:19 után megint a vendégek kerültek előnybe. 23:23-nál kétpontos hátrányt dolgozott le Németh Ödön együttese, amelyet egyből időkérés követett. Ezután 24:24 következett, majd egymás után a vendégek szereztek pontokat és nyertek 26:24-re.

MÁV Előre SC – MAFC-BME 1:3 (24, -20, -22, -24)
Székesfehérvár, 150 néző. Játékvezetők: Soltész, Gyulai
MÁV: Neukum, Kaposi, Kholman, Guzmics, Salazar, Stefanovics. Csere: Takács (liberó), Náhol, Németh. Vezetőedző: Németh Ödön.

MAFC: Kun, Bakóczy, Bohnicsek, Szabó, Csépke, Németh. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Schildkraut Krisztián, másodedző: Novák László.

Németh Ödön: „Jó színvonalú mérkőzésen két egyforma tudású csapat küzdelme volt ma látható. Az összes játszma a végjátékban dőlt el, ahol háromban az ellenfél volt szerencsésebb. Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez, de az én játékosaimnak is a teljesítményükhöz!”

Tetszett? oszd meg!