Meggyőző fölény és hazai siker

Győzelemmel debütált a MÁV Előre SC-Bericap új vezetőedzője, Nagy Fanni. A székesfehérvári női csapat mindössze ötvenhárom perc alatt lerendezte a CoreComm-VESC elleni NB I-es mérkőzést.

Jól kapta el a rajtot a MÁV: előszőr három, majd négy pontot szerzett zsinórban, azután pedig többek között Csabai Szonja ászainak hála ezt megfejelve nyolc egységet gyűjtött be egymás után, amivel el is döntötte a szett sorsát, amit Yaimaris Garcia Victoria pontja zárt le 25-7-re. A második játékrész minimálisan alakult csak szorosabban, de ezúttal sem forgott veszélyben a hazai siker. Végig a MÁV vezetett és nyert 25-12-re. A harmadik etapban vezettek először a mérkőzés folyamán a vendégek, 3-0-s hátrányból Szerencsés-Miklai Zsanett három pontjával álltunk fel. A továbbiak a korábbiaknál izgalmasabban alakultak: 8-8-nál döntetlen volt az állás, de 15-13-nál is mindössze kettővel ment Nagy Fanni alakulata. A hajrában azért ezt a szettet is magabiztosan behúzta a házigazda 25-19-re, 3-0-ra megnyerve a bajnoki párharcot.

A MÁV Előre SC-Bericap és egyben a mezőny legeredményesebb játékosa Yaimaris volt tizenkilenc ponttal. A tabellán a mieink második helyen állnak huszonhét ponttal, a huszonnyolc pontos Gödöllői RC mögött és a huszonhat egységgel harmadik TFSE előtt.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz:
MÁV Előre SC-Bericap – CoreComm-VESC 3-0 (7, 12, 19)
Székesfehérvár, 122 néző. Vezette: Sík, Varjasi.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Karnitskaya, Yaimaris, Csabai, Szilágyi. Csere: Kovács, Borostyán (liberók), Kiss L., Tóth J. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Örülök, hogy sikerült 3-0-ra nyernünk és annak is, hogy a fiatalok szintén szerephez jutottak a mérkőzésen. Nagyon jól nyitottunk és ezzel a blokk-védekezésünkben be tudtuk tartani a megbeszélt taktikát. Gratulálok a csapatnak!”

A hetet a férficsapat ma esti, Dág KSE elleni rangadója zárja 18 órától, ugyancsak a székesfehérvári Videoton Oktatási Központban.

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!