Megvan az első győzelem

Győzelemnek örülhetett a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I Liga alapszakasz első játéknapjáról elhalasztott, ma bepótolt mérkőzésén. A DSZC-Eötvös DSE, Derecske ellen három szettben nyertek Kovács Evelinék.

A járványhelyzet nem kímélte a székesfehérvári csapatot az elmúlt több mint egy hónapban, a kihagyás után a TFSE ellen még „csak” 3:2-es idegenbeli vereségre futotta a múlt héten, ezúttal viszont fölényes, 3:0-s győzelmet aratott a DSZC-Eötvös DSE, Derecske ellen. A találkozó mindhárom szettjében egyértelmű volt a MÁV dominanciája, ennek ellenére a második játékrészben tizenhét pontig jutottak a hajdúságiak, a harmadik szett első felében viszont az addigi legnagyobb hullámvölgyükbe kerültek.

A találkozó lefújását követően a hazaiak egyik lelkes szurkolója, Málics Péter tortával lepte meg a győztes lányokat.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 1. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – DSZC-Eötvös DSE, Derecske 3:0 (11, 17, 13)
Székesfehérvár,  40 néző. Vezette: Selega, Mezőffy.
MÁV: Sebestyén 8, Sólyom 4, Hackl 5, Haase 6, Kiss 6, Durdanovic 12. Csere: Kovács, Deli-Germann (liberók), Zolnai, Strommer, Borostyán, Szilágyi. Vezetőedző: Farkas Mihály. 
DSZC: Vaida 11, Takács 2, Young 3, Fehér 3, Béni 3, Tóth 1. Csere: Fehérvári (liberó), Pálfi, Gáspár, Vidakovic 2, Molnár. Vezetőedző: Szombathy András.

Szombathy András: „Gratulálok a Fehérvárnak, sajnos csak felvillanásaink voltak a mérkőzésen.” 

Farkas Mihály: „A lányok végig precízen betartották azt a taktikat támadásban és védekezésben, amit megbeszéltünk. A lelkünknek nagyon kellett, hogy összejöjjön az első győzelem a hosszú kiahgyás után.”

Tetszett? oszd meg!