Miskolcot is bevettük

3-0-ra hozta a MEAFC-Miskolc elleni mérkőzését a MÁV Előre SC-Foxconn, a férfi röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásának negyedik játéknapján. A péntek esti ütközet után Dávid Zoltán együttese továbbra is veretlenül áll a tabella élén.

Hiába szerezte meg az első szett első pontját a házigazda, a MÁV rövid időn belül fordított és végig domináns játékkal előrukkolva magabiztosan nyert 25-17-re.

A második játszma jóval szorosabban alakult, mint a nyitó etap. A MEAFC 4-1-es kezdését követően 10-7-nél Balázs Bálinték vezettek, 14-9-nél pedig már öttel is ment a vendégcsapat. A hazaiak azonban igyekeztek tartani a lépést és két-három pontnál többel nem is nagyon engedték meglógni a vendégeket. A hajrában végül négy pont különbséggel, Valdas Listanskis pontjával, 25-21-re nyert a „vasutas” csapat.

A harmadik felvonás hozta a legszorosabb küzdelmet, amely szó szerint csak az utolsó pillanatokban dőlt el: a MEAFC-Miskolc szépítése helyett jött Ambrus Bence ász nyitása, aminek köszönhetően 26-24-re ezúttal is a MÁV Előre SC-Foxconn győzött. A székesfehérvári gárda három szettben verte aktuális ellenfelét, igazolva az előzetes esélyeket.

A találkozó legeredményesebb röplabdázójának a litván Valdas Listanskis bizonyult tizenkilenc ponttal. A MÁV négy mérkőzésből négy sikerrel, tizennégy ponttal továbbra is a tabella élén áll.

Férfi röplabda NB I. Liga, rájátszás az 1-4. helyért
MEAFC-Miskolc – MÁV Előre SC-Foxconn 0-3 (-17, -21, -24)
Miskolc, vezette: Halász, Bátkai-Katona.
MÁV: Deliu, Ambrus, Balázs, Boa, Listanskis, Kholman. Csere: Szentesi (liberó), Tóth. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Örülök a három pontnak, ügyesen használtuk ki az ellenfél hibáit! Mindig a következő meccs a legfontosabb. Dolgozunk tovább, hogy elérjük a célunkat.”

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!