Nagy csatában, de megvan a győzelem

Megszerezte rájátszásbeli első győzelmét a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I-ben. A DÁG KSE ellen már 2:0-ra is vezetett, végül az ötödik szettben nyert Gelencsér Balázs csapata.

Két eddig még nyeretlen együttes csapott össze egymással a tatai Güntner Arénában szombat délután. A pályaválasztó MÁV Előre-BERICAP és a vendég DÁG KSE egyaránt azért lépett pályára, hogy három fiaskó után megszerezze első győzelmét a férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló körének negyedik játéknapján.

Ennek megfelelően nagyot küzdöttek a csapatok a bajnoki pontokért, ami a negyedik szett kivételével a játékrészeken belüli eredményekből érzékelhető is. Az első két felvonást a MÁV nyerte, de a 27:25-ös és 25:18-as részsikerek után nem tudta lezárni a bajnokit a székesfehérvári alakulat. A harmadik játszmában a dágiak győztek 25:22-re, majd a negyedik, legsimább etapot 25:12-re hozták, 2:2-re kiegyenlítve a mérkőzés állását. Az ötödik szett ismét izgalmakkal tarkított volt: a végletekig kiélezett küzdelmet végül a MÁV nyerte 17:15-re, a találkozót pedig 3:2-re.

Férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló kör, 4. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Dág KSE 3:2 (25, 18, -22, -12, 15)
Tata, zárt kapuk. Vezette: Tillmann, Gyulai.
MÁV: Neukum, Tóth, Kholman, Salazar, Kulcsár, Stefanovics. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Náhol, Arató. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
DÁG: Buzás, Kunnert, Jánossy, Kun, Flachner, Sow. Csere: Kara, Steiner (liberók), Majer, Krekk, Oláh. Vezetőedző: Tamasi Ákos.

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Egy igen tanulságos leckét kaptunk ma a Dág csapatától! Sportemberekként, csapatként megmutatták, hogyan kell ezt a játékot játszani. Több meghatározó játékosukat nélkülözve sem adták fel egy pillanatra sem. Gratulálok nekik a mai teljesítményükhöz!

Tamasi Ákos vezetőedző: „Jól indult számunkra a mérkőzés, fegyelmezetten, kevés hibával játszottunk, kihasználtuk ellenfelünk hibáit, ám a végére elfogyott az előnyünk, és a MÁV fordítani tudott. A második szettre rányomta a bélyegét az elveszített első szett, azonban a harmadik játszmától elkezdte játszani a csapat azt a játékot, amit vártam tőlük. Önfeledt, bátor, felszabadult játékot sikerült produkálni, aminek eredményeként kiegyenlítettünk. A végletekig kiélezett döntő játszmában a Fehérvárnak jött ki jobban a lépés, viszont úgy gondolom, hogy ilyen játékkal ki lehet kapni, hiszen a srácok mindent megtettek a győzelemért! Gratulálok a Székesfehérvárnak a győzelemhez!

Tetszett? oszd meg!