Nagy csatában gyűrtük le a válogatottat

Az év utolsó mérkőzésén 3:2-es győzelmet aratott a MÁV Előre SC-Foxconn a Füzék Zalánnal felálló magyar U19-es válogatott ellen a férfi röplabda NB I Liga alapszakaszában. 

A MÁV Előre SC-Foxconn kezdte jobban a mérkőzést, magabiztosan nyerte 25:16-ra az első játszmát. A második felvonásban a válogatott fiatalok visszavágtak: csapatunk 20 pontja szorosabb menetre enged következtetni, valójában azonban végig vezetve hozták a szettet az U19-esek. A harmadik játszmában Valdas Listanskis vezetésével újfent a fehérváriak bizonyultak jobbnak, akik így a következő játékrészben a meccsért játszhattak. Bodonyi Ákos legénysége azonban kiélezett csatában egyenlített, 26:24-re hozva a negyedik etapot, tehát jöhetett a mindent eldöntő szett. Ebben már éltek a lehetőségeikkel Kholman Norberték, 15:11-re nyerték az ötödik szettet, a meccset pedig 3:2-re. A nemzeti csapat keretébe négy röplabdázónk, Tóth Kristóf, Szentesi Bálint, Sebestyén Márton és Füzék Zalán kapott meghívót, de csak utóbbi lépett pályára piros-fehér-zöld színekben.  

Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz

U19-es válogatott – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (-16, 20, -18, 24, -11)

Tiszavirág Aréna, Szolnok, 30 néző. Vezette: Takács, Halász.

U19: Tamási, Füzék, Kecskeméti, Fenyvesi B., Fenyvesi D., Acsai. Cserék: Sümegi (liberó), Kiss, Hajagos, Kasnyik. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.

MÁV: Ambrus, Balázs, Listanskis, Kholman, Doda, Tóth. Cserék: Takács (liberó), Deliu, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Tetszett? oszd meg!