Nagy csatára késztettük a békéscsabaiakat

Három szoros szettet, de 3-0-s fehérvári vereséget hozott a MÁV Előre SC-ST Solar és a Swietelsky-Békéscsaba második összecsapása a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében.

4:0-val nyitott a párharc első felvonását három szettben nyerő Békéscsaba. Nagy Fanni időt is kért ezután, de 11:5-nél tovább nőtt a csabai fór. 15:9-es vendég vezetésnél jött az újabb időkérés. 19:17-nél sikerült két pontra felzárkóznia a házigazdának, majd 23:21-hez is szoros eredménnyel érkeztek a felek. Végül 25:21-gyel behúzták Glemboczki Zóráék a játékrészt. 0:1

A második szett is csabai ponttal indult, ellenben a következő kettőt Anne Ertzék szerezték és átvették a vezetést. 5:2-nél viszont már a viharsarkiak álltak jobban. Az izgalmak folytatódtak a következő percekben, Nagy Fanni együttese remek periódust produkálva, négypontos előnyre tett szert 9:5-nél. 14:14-nél beérte a BRSE a MÁV Előrét, de minden egyes pontért ádáz csatát vívott mindkét csapat. 18:16-nál ismét a hazaiak vezettek, 19:18-nál viszont már a vendégek. Tóth Gábor alakulata a hajrát jobban bírta és a harmadik szettlabát értékesítve, 25-23-ra megnyerte a felvonást. 0:2

A harmadik játszma elején is folytatódott a nagy küzdelem a pályán. 11:10-nél a házigazda volt előnyben, 16:12-nél viszont meglógott a Békéscsaba négy ponttal. 23:22-es vendég vezetésnél újfent az izgalmak kerültek fókuszba, az amerikai Maia Dvoracek ráadásul egyenlített is ezután. Tóth Gábor időkérése után Bodnár Dorottya juttatta szett- és meccslabdához a Swietelsky-Békéscsabát, Veselinova Vasileva pedig élt is a lehetőséggel és 25:23-nál lezárta a szettet, amivel 3:0-ra mnyerték a mérkőzést a csabaiak.

A mezőny és egyben a MÁV Előre SC-ST Solar legeredményesebb röplabdázója Maia Dvoracek volt ezen az estén, 20 ponttal. A fehérvári és a békéscsabai csapat legközelebb szerdán találkozik egymással, utóbbi otthonában.

Női röplabda Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés
Swietelsky-Békéscsaba — MÁV Előre SC-ST Solar 0-3 (-21, -23, -23)
Székesfehérvár, 89 néző. Vezette: dr. Árpás, Bátkai-Katona.
MÁV: Dvoracek 20, Narancic 1, Tóth 7, Csabai 3, Szabó 9, Ertz 7. Csere: Kovács (liberó), Gilfillan 8. Vezetőedző: Nagy Fanni.
Békéscsaba: Drpa 16, Vasileva 16, Glemboczki 9, Bodnár 11, Mosher 5, Bagyinka 1. Csere: Kertész (liberó), Karhu. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nagy Fanni: „Nagyon örülök, hogy a lányok ilyen lelkesek voltak. Még abban kell javulnunk, hogy el kellett volna hinnünk, hogy meg tudunk nyerni egy-egy szettet és így még szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy a 3:0-s vereség ellenére egy szett megnyerése benne volt a meccsben. Gratulálok a Békéscsabának, de gratulálok a saját játékosaimnak is! ”

A negyeddöntős párharcban 2:0-ra vezet a Békéscsaba, amely a harmadik találkozón,

Tetszett? oszd meg!