Negyedik hely a diákolimpián

Ötjátszmás mérkőzésen csúszott le a dobogóról a Felsővárosi Általános Iskola leány csapata a IV. korcsoportos röplabda diákolimpián. A gyöngyösi országos döntőn elért negyedik helyezés így is szép eredménynek mondható.

Nem volt szerencséje a 3:2-es idegtépő mérkőzésekkel a székesfehérvári iskolásoknak a péntektől hétfőig rendezett IV. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjén. De az elején kezdve a sort, a B csoportban 3:1-re kikapott a Felsővárosi a Nyíregyházától, majd 3:0-ra verte a Békéscsabát és 3:1-re a Kaposvárt. A két győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén zártak a fehérvári lányok, így a keresztjátékban nem kellett pályára lépniük, várhatták a másnapi elődöntőt. Itt újfent a békéscsabaiakkal került szembe a Felsővárosi, azonban a korábbi háromszettes siker után ezúttal az ellenfél nyert. Méghozzá az ötödik szettben, vagyis 3:2-re. Így a diákolimpiai döntő helyett a bronzmérkőzésre készülhettek a mieink, akik újra 3:2-t játszottak, s a döntő játszmában megint alulmaradtak, ez esetben a Nyíregyházával szemben.

A Felsővárosi Általános Iskola negyedik helyezéssel fejezte be szereplését a IV. korcsoport 2018/2019-es küzdelmeiben, ami korrekt eredmény még akkor is, ha az eredmények alapján reális esélye volt akár az aranyért is megküzdeni.

Tetszett? oszd meg!

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest

Hagyj üzenetet!