Negyedik hely a diákolimpián

Ötjátszmás mérkőzésen csúszott le a dobogóról a Felsővárosi Általános Iskola leány csapata a IV. korcsoportos röplabda diákolimpián. A gyöngyösi országos döntőn elért negyedik helyezés így is szép eredménynek mondható.

Nem volt szerencséje a 3:2-es idegtépő mérkőzésekkel a székesfehérvári iskolásoknak a péntektől hétfőig rendezett IV. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjén. De az elején kezdve a sort, a B csoportban 3:1-re kikapott a Felsővárosi a Nyíregyházától, majd 3:0-ra verte a Békéscsabát és 3:1-re a Kaposvárt. A két győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén zártak a fehérvári lányok, így a keresztjátékban nem kellett pályára lépniük, várhatták a másnapi elődöntőt. Itt újfent a békéscsabaiakkal került szembe a Felsővárosi, azonban a korábbi háromszettes siker után ezúttal az ellenfél nyert. Méghozzá az ötödik szettben, vagyis 3:2-re. Így a diákolimpiai döntő helyett a bronzmérkőzésre készülhettek a mieink, akik újra 3:2-t játszottak, s a döntő játszmában megint alulmaradtak, ez esetben a Nyíregyházával szemben.

A Felsővárosi Általános Iskola negyedik helyezéssel fejezte be szereplését a IV. korcsoport 2018/2019-es küzdelmeiben, ami korrekt eredmény még akkor is, ha az eredmények alapján reális esélye volt akár az aranyért is megküzdeni.

Tetszett? oszd meg!