Négyszettes hazai siker az elődöntő első felvonásán

3-1-re alulmaradt a MÁV Előre SC-Foxconn a GreenPlan-VRCK otthonában, a férfi röplabda Extraliga elődöntő első mérkőzésén.

4-3-as előnnyel nyitották a házigazdák a találkozót, de zsinórban hat fehérvári ponttal már a MÁV vezetett 9-4-re. 18-18-nál egyenlített a VRCK, amely a hajrában Csoma Krisztián pontjával nyert 25-20-ra. 1-0

A második szettben 4-4 után 9-7-nél Leonardo Dodáék álltak kedvezőbb helyzetben és 16-14-nél is vezettek. Ezután fordított a Vegyész, de ez nem tartott sokáig, Pesti Marcell és Ambrus Bence pontjai zárták le a szettet 25-21-nél, fehérvári sikerrel. 1-1

A harmadik etap 4-1-es fehérvári fórral indult. 10 pont felett jó szériát produkáltak Toronyai Miklós játékosai és 15-13-nál két ponttal jobban álltak. 18-18-nál és 21-21-nél is egált mutatott az eredményjelző az elődöntő legizgalmasabb szettjében, amelyben előbb a MÁV-nak, majd a VRCK-nak volt szettlabdája, de elsőre egyik fél sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A harmadik hazai szettlabdát azonban nem hibázta el a pályaválasztó, egészen pontosan Blázsovics Péter, a Barcika hozta a játszmát 28-26-ra. 2-1

A negyedik felvonásban elmaradtak a várt izgalmak: 4-4-et követően 8-4-re ellépett a hazai alakulat és innentől végig vezetve, végül nagy különbséggel nyert 25-13-ra. 3-1

A GreenPlan-VRCK 3-1-re hozta az egyik fél harmadik sikeréig zajló bajnoki párharc első mérkőzését. Folytatás péntek este hat órától, Székesfehérváron.

Férfi röplabda Extraliga elődöntő, 1. mérkőzés
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn 3-1 (20, -21, 26, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 542 néző. V.: Bátkai-Katona, Szarka.
VRCK: Páez 7, Reffatti 18, Juhász 6, Csoma 6, Blázsovics 16, Moraes 11. Csere: Kiss (liberó), Szabó D. 8. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MÁV: Szabó V. 5, Koci 19, Ambrus 7, Pesti 11, Doda 6, Eke 6. Csere: Takács (liberó), Deliu, Boa, Bibók 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Toronyai Miklós: „Azt gondolom, hogy a mai mérkőzés tényleg megmutatta, milyen az, amikor a rutin találkozik a fiatalos, dinamikus lendülettel. Ezúttal sikerült a tapasztalatnak felülkerekednie, de nem gondolnám, hogy ennél lesz könnyebb meccsünk a MÁV ellen. Most a legfontosabb a regeneráció, hiszen pénteken Székesfehérvárra utazunk, ahol legalább így kell teljesítenünk, ha nyerni szeretnénk.”

Dávid Zoltán: „Nincs okunk szégyenkezni egy ilyen meccs után. Voltak állások, amikor megszerváltak minket, ami után kis pánik keletkezett a pályán. Ezen kell a pénteki meccsen minél hamarabb átlépnünk. Megyünk tovább!”

Tetszett? oszd meg!