Nehéz helyzetből kell felállnia férfi csapatunknak a döntőben

Négy szettben legyőzte a MÁV Előre Foxconnt a Fino Kaposvár a férfi röplabda Extraliga döntőjének második mérkőzésén Székesfehérváron. A péntek esti összecsapáson a hazai együttes kezdett jobban, végül mégis nagy hátrányba került az aranyéremért folytatott harcban. 

Az első mérkőzésen elszenvedett idegenbeli vereséget követően a fehérvári alakulat teltház előtt fogadta a címvédőt a VOK Sportcsarnokban, ahol legutóbb az alapszakaszban maratonira nyúlt a két csapat találkozója. 

A bosszúvágytól fűtött MÁV Előre ihletett formában kezdte az összecsapást. Csakúgy, mint Kaposváron, ismét sikerült meglepnie a tizenkilencszeres bajnokot, nem is akárhogyan. Előbb 8-3-ra húzott el, majd sorozatban újabb nyolc pontot gyűjtve 16-3-ra módosította az állást. A szett hátralevő részében a vendégek csak kozmetikázni tudtak az eredményen.

A második játszmában egy sokkal összeszedettebb Kaposvár lépett pályára, ami az eredményen is megmutatkozott. A hazaiak legnagyobb erőssége továbbra is a jól eloszló ponttermelésben rejlett, de a rontott nyitások egyre emelkedő számával saját dolgukat nehezítették meg. 18-18 után a Fino két Christian Janke hibának és Baróti Árpád ászának köszönhetően meglépett már nem is nézett vissza az egyenlítésig. A MÁV Előre hét elrontott szervával zárta a játékrészt. 

Megváltozott a játék képe a harmadik felvonás kezdetén. Ezúttal a vendégek hibáztak többet, a kék-fehérek védekezése pedig újra magas szinten operált. Redjo Koci egyre inkább kiemelkedett a mezőnyből, a MÁV Előre csapatkapitánya 15-12-es állásnál már 14 pontnál járt a mérkőzésen. A címvédő ezen a ponton talált magára, és sorozatban hat pontot szerezve megfordította az állást. Omar Pelillo vezetőedző két időkéréssel és két cserével próbálta rendezni a sorokat, Christian Janke helyére Boa Szabolcs, Eke Péter helyére pedig Tomanóczy Bálint érkezett a pályára. A felzárkózás ennek ellenére sem sikerült, így fordított a Kaposvár. 

A negyedik szett ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Pontos támadások, rendkívül hatékony védekezéssel párosítva az egyik oldalon, elfogyó lendület és szerencsétlenül pattanó blokkok a másikon. A vendégek 6-16-nál behozhatatlan előnyre tettek szert, és végül négy szettben megnyerték a mérkőzést.

Győzelmével a Fino Kaposvár immár 2-0-ra vezet az aranyéremért folyó csatában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában legközelebb hétfő este Kaposváron csapnak össze a felek.  

Jól kezdődött számunkra a találkozó, lehengerlően játszottak a srácok. A második szettben aztán hétszer is a hálóba ütöttük a labdát, amivel megadtuk nekik az esélyt, hogy felálljanak. Ennyi hibát nem engedhetünk meg magunknak, mert az történik, mint ma. A Kaposvár visszajött a mérkőzésbe, aztán egyre jobban kezdett játszani. A nyitásaikkal nagy nyomást helyeztek ránk, ami miatt nehezebb is volt rotálni a játékosokat. Ahhoz, hogy ezt a döntőt megfordítsuk, sokkal hosszabb ideig kell olyan intenzitással röplabdáznunk, mint az első játszmában” 

– nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

Egy döntőben mindig történik valami merőben szokatlan, mint ez az első szett. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a mai teljesítményükért. Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszva visszajöttünk a mélypontról. Figyeltek rám, visszanyerték az önbizalmukat, és a második szettől kezdve a taktikai utasításokat szinte tökéletesen hozták le a mérkőzést. Edzőként nem is lehetnék büszkébb a fiúkra” 

– értékelt Slobodan Prakljacic, a Fino Kaposvár vezetőedzője. 


MÁV Előre Foxconn – Fino Kaposvár 1-3 (17, -21, -19, -13)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Boa, Tomanóczy, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Fino Kaposvár: Hubicska, Magyar, Bögöly, Novoselov, Lescay, Baróti. Csere: Bozóki (liberó), Zarka, Iván, Kalmár, Tóth. Vezetőedző: Slobodan Prakljacic.

Tetszett? oszd meg!