Óriási csatában maradtak alul női röplabdázóink a Magyar Kupában

Ötszettben veszített a MÁV Előre Foxconn az Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján Balatonfüreden. Pallagh Ágnesék így nem jutottak be a torna legjobb nyolc csapata közé. 

Szinte már előre borítékolható volt, hogy a két csapat újabb végletekig kiélezett mérkőzést játszik egymással, hiszen eddig kétszer találkoztak a szezonban, és mindkét alkalommal ötszettesre nyúlt a csatájuk. Az Extraligában a MÁV Előre, a Magyar Kupa székesfehérvári odavágóján az SZBRA került ki győztesen a döntő játszmában, izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány.

Az összecsapásra a MÁV Előre sérülésektől tizedelve érkezett a liberó pozícióban, ahol kényszerből ismét Tóth Jázminnak kellett helytállnia. Talán ennek is köszönhetően a hazai csapat kezdett jobban, 25-23-ra hozta el az első szettet, melyet a MÁV Előre egy 16-25-ös játszmagyőzelemmel bosszult meg, majd a fehérvári együttes 22-25-ös eredménnyel előnybe került. Az SZBRA azonban fel tudott állni, és egy újabb 25-23-as szettel kiegyenlített. A döntő szettben aztán ismét a füredieknek jött ki jobban a lépés, így összesítésben 6-4-es szettaránnyal jutottak tovább a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. 

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a MÁV Előre Foxconn amerikai légiósa, Maia Dvoracek lett, aki végül 35 pontig jutott.

Nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Az öt szett sok energiát felemésztett. Limitáltak voltak a lehetőségeink, mert a sérülések és egészségügyi gondok miatt nem mindenki állt rendelkezésre. Ez azonban nem lehet kifogás. Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el a negyedik játszmában a párharc lezárására, utána pedig már nehéz volt visszatérni a helyes útra. Ez a csapat még csak most kezd összeállni, ma pedig az összeszokottság és a tapasztalat hiánya a továbbjutásba került. Brutális lecke ez számunkra, de el kell fogadnunk, és tanulnunk kell belőle. Ami nem öl meg, az megerősít, mi pedig megedzettebben térünk majd vissza a következő mérkőzésekre” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője az összecsapást követően.

Szent Benedek Röplabda Akadémia – MÁV Előre Foxconn 3-2 (25-23, 16-25, 22-25, 25-23, 15-13)

Budapest, Ludovika Sportcsarnok

Szent Benedek Röplabda Akadémia: Szerényi, Wojcik, Nacsa, Berkó, Kobaidze, Pérez. Csere: Gatard (liberó), Nagy (liberó) Fáth, Krakoczki, Schneider, Castero, Szakály. Vezetőedző: Kristian Michailov.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Matos, Pallag, Orosz, Michalewicz. Csere: Tóth (liberó), Vezsenyi, Tarr, Király-Tálas, Vacsi, Szabó. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Tetszett? oszd meg!