Óriásit küzdöttek srácaink, pontot raboltak a Kaposvártól

Végig partiban volt és kétszer is felállt hátrányból a MÁV Előre SC-Foxconn a Fino Kaposvár ellen, a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 2. fordulójában. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége gigászi csata után maradt alul 3-2-re.

Remekül indult a mérkőzés a házigazda szemszögéből, ugyanis az első perctől méltó ellenfele volt a vendégcsapatnak. Nyomát sem lehetett érezni annak, hogy a Kaposvár rekordbajnok, a MÁV viszont újonc. Gyakorlatilag folyamatosan egy-két ponton belül tartották egymást a csapatok, a hajrához érve pedig tovább fokozódtak az izgalmak. Sokadik szettlabdáját végül értékesítette a Fino és 29-27-re megnyerte a játékrészt. (0-1)

Nem hagyott alább Bibók Balázsék motivációja a második szettre: az elsőből erőt merítve 13-10-nél már három pontos előnyben voltak a hazai srácok. A fórt sikerült végig megtartani. Ugyan 20-19-nél akár az egyenlítés is összejöhetett volna a Kaposvárnak, de Leonardo Doda szép és eredményes támadás befejezésével ismét kettőre nőtt a különbség. A játszmát az addigi legnagyobb pontelőnnyel, 25-21-re hozta a Fehérvár, megszerevzve története első hazai szettsikerét az Extraligában. (1-1)

A harmadik játszmában elsősorban a Fino Kaposvár akarata érvényesült. 10-10-nél még döntetlen volt az állás, a hajrához érve azonban egyre nagyobb előnyt kovácsoltak maguknak Bozóki Bencéék. A szettet nagy különbséggel, 25-17-re nyerte a somogyi alakulat és összesítésben ismét jobban áll. (1-2)

Újfent felállt és egalizált a MÁV Előre SC-Foxconn a hazai debütáláson! 4-4-nél döntetlen, 8-6-nál viszont már fehérvári előnyt mutatott az eredményjelző. Még 17-16-nál sem lehetett tudni, ki nyeri a szettet. A hajrában az albán légiós Redi Koci és társai tovább növelték az előnyt és 25-22-es sikerrel behúzták a játszmát. (2-2)

A rövidített, ötödik szett is drámai perceket tartogatott. 5-5 után kettővel meglógott a Fino, majd 9-6-nál már hárommal ment. 10 pont felett a rutin döntött a vendégek javára, akik 15-11-re megnyerték az utolsó etapot, 3-2-re pedig a mérkőzést.

A MÁV és egyben a mezőny legponterősebb játékosa Redi Koci volt huszonhat ponttal. A vereség ellenére Kholman Norberték szereztek egy bajnoki pontot.

Férfi Extraliga alapszakasz, 2. forduló

MÁV Előre SC-Foxconn — Fino Kaposvár 2-3 (-27, 21, -17, 22, -11)

MÁV: Ambrus 6, Szabó 10, Koci 26, Kholman 3, Doda 16, Bibók 5. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu, Boa 9. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Gratulálok a gyerekeknek, nagyon szépen játszottak! Mindent megtettek a mai mérkőzésen, hogy győzelemre vezessék a csapatot. Talán ezúttal a rutin döntött ellenünk.”

Tetszett? oszd meg!