Országos bajnok lett a Felsőváros

Fésűs Irén leány tanítványai taroltak a dr. Kotsits Attiláné Országos Gyermek Bajnokságban. A sorozat döntőjét Békéscsabán rendezték a pünkösdi hétvégén.


A székesfehérvári Felsőváros végig magabiztosan röplabdázva, meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Sem a csoportmérkőzések, sem a keresztjáték, sem a végső győzelemről döntő finálé során nem inogtak meg a királyok városának királylányai. Szettveszteség nélkül lettek az OGYB 2016/2017-es bajnokai.

Csoportmérkőzések:

  • Felsőváros – Nyíregyháza 3:0
  • Felsőváros – Gödöllő 3:0

Keresztjáték:

  • Felsőváros – Vasas 3:0

Döntő:

  • Felsőváros – Békéscsaba 3:0

A csapat tagjai: Huszár Imola, Blázs Eszter, Kiss Anna, Orosz Bianka, Sötét Panna, Nagy, Anna, Kovács Evelin, Berkó Liliána, Sziládi Viktória. Edző: Fésűs Irén.

Egyéni díjazásban is részesült négy fehérvári játékos. A torna legértékesebb röplabdázója Orosz Bianka lett, a legjobb feladónak pedig Berkó Liliánát választották. A Felsőváros kiemelkedően teljesítő játékosai Sziládi Viktória és Kiss Anna lettek.

„Nagyon örülök, hogy ilyen jó teljesítménnyel tudtunk bajnokok lenni. Fontos megemlíteni, hogy ezen a tornán a gyerekek a mai modern röplabda szinte minden elemét alkalmazták.” – értékelt Fésűs Irén edző.

A MAFC Felsőváros fiúcsapata is kvalifikálták magukat az országos döntőbe, ahol végül a hatodik helyet szerezték meg.

OGYB döntő 2017 fiúk

A csapat tagjai: Nagy Ádám, Tóth Kristóf, Hortobágyi Viktor, Kerék Kristóf, Kocsis Barnabás, Szentesi Bálint, Huszár András. Nagy András, Dombóvári Bálint, Lukács Bence. Edző: Nagy Róbert.

„Nekünk már az is szép eredmény, hogy bejutottunk az ország legjobb hat egyesülete közé. Összességében elégedettek vagyunk a hatodik helyezéssel, de azt meg kell jegyezni, hogy a mostani keretünkből négyen jövőre is ennek a csapatnak a tagjai lesznek, így a következő szezonban nagyobb esélyünk lesz a mostaninál előrébb végezni.” – értékelt Nagy Róbert edző.

Tetszett? oszd meg!