Osztrák ellenfelet kaptunk a nemzetközi porondon

Az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) kisorsolta a férfi Challenge Kupa 2023/2024-es kiírásának párosításait. A luxemburgi eseményen eldőlt, hogy a legjobb harminckét csapat közé kerülésért a MÁV Előre SC-Foxconn a VCA Amstetten NÖ csapatával került szembe.

Az osztrákok elleni párharc első felvonását október 24. és 26. között rendezik Székesfehérváron, míg a visszavágóra október 31. és november 2. között kerül sor idegenben.

„Az elmúlt négy-öt szezonban átlagosan a 4-5. helyen végzett az Amstetten az osztrák bajnokságban. Jellemzően nyolc-kilenc légiós és pár osztrák alkotja a csapatot. Michael Czerwinski, az osztrák válogatott átlója náluk játszott, de ő idén Olaszországba szerződött. A sportigazgató elég sűrűn cseréli az edzőket, nem sokan húzzák ki egy teljes szezon erejéig. A legutóbbi két évben rekorderként a szlovén Andrei Urnaut irányította az együttest. Idén már egy új, argentín edző, Tomas Galimberti vezeti a csapatot. A játékosokra is a rövid amstetteni élet jellemző, idén is nyolc-kilenc új játékos érkezik vagy érkezett a klubhoz. Ezért az erőviszonyokról nehéz beszélni. Október végén találkozunk velük, addigra elég videoanyagunk lesz, hogy felkészülhessünk” — árulta el a fehervarvolley.hu-nak Koch Róbert, a MÁV Előre SC szakmai igazgatója, aki korábban évekig játszott és edzősködött Ausztriában, így ismeri a helyi viszonyokat.

Dávid Zoltán legénysége története során először lép pályára a nemzetközi kupaporondon, amelyre azután nyílt lehetőség, hogy a magyar Extraliga előző idényében második helyen végzett.

Sose hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!

Tetszett? oszd meg!