Ötjátszmás meccs a fővárosban

Első bajnoki mérkőzését játszotta szombat este a MÁV Előre-BERICAP a 2020/2021-es szezonban. A TFSE vendégeként ötszettes csatát vívtak Hackl Szilviáék, nyerniük azonban nem sikerült.

Hosszú hetek várakozása után végre a bajnokságban is bemutatkozott a MÁV Előre-BERICAP női röplabdacsapata. A hivatalosan a 6. fordulóhoz tartozó TFSE elleni idegenbeli találkozón nem indítottak jól a mieink, az első szettet remek nyitásainak is köszönhetően simán nyerte 25:12-re a házigazda. A második játszmában már sokkal jobban játszottak Kissék és 25:23-as sikerrel egyenlítettek. A harmadik etapban megint a rendkívül felszabadultan játszó TF bizonyult jobbnak, de az első játékrészhez képest ezúttal sokkal szorosabb volt a végjáték (25:22). A negyedik felvonásban maradt a kiélezett hajrá, ám a meccs hazai lezárása helyett 26:24-re a fehérvári lányok győztek, 2:2-re egalizálva. A döntés az ötödik szettre maradt, amiben az előzőekkel ellentétben elmaradt a kellően nagy izgalom: a TFSE viszonylag simán, 15:9-re nyert, a bajnokit pedig 3:2-re hozta.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 6. forduló:
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 3:2 (12, -23, 22, -24, 9)
Budapest, zárt kapu. Vezette: Érdi, Szabó.
TFSE: Kriegel 2, Halla 17, Nagy 8, Radomszki 15, Ribeiro 27, Török 9. Csere: Villányi, Boller (liberók), Kökény 4.
MÁV: Sebestyén 14, Hackl 4, Ancsin 3, Haase 10, Kiss 11, Durdanovic 15. Csere: Kovács, Deli-Germann (liberók), Borostyán, Sólyom, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Farkas Mihály: „Nagyon látszott a csapaton a hosszú kihagyás, hogy heteken keresztül nem edzettünk. A mai meccs előtt mindössze egy hetet tudtunk gyakorolni. A játék minden elemén érződött a hiányos állapot. Ilyen helyzetben örülök annak, hogy egy pontot szereztünk. Gratulálok a TF-nek!”

Tetszett? oszd meg!