Parádés teljesítménnyel nyert fontos rangadót a MÁV Előre Foxconn

Hatalmas győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn a női röplabdacsapata a FATUM-Nyíregyháza felett az NBI. Extraliga alapszakaszában a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban pénteken. A fehérvári együttes három szettben győzte le a mérkőzés előtt a tabella harmadik helyén álló vendégeket, ezzel nagy lépést téve a legjobb négybe kerülésért.

A hazaiak a Magyar Kupa búcsút követően az önbizalomnövelést jelölték ki célul az előző fordulóban a DVTK ellen, a csapat első háromszettes győzelme a szezon során pedig azt sejtette, beválhat a terv. Arra azonban kevesen gondoltak, hogy így megtáltosodnak a kék-fehérek, még úgy sem, hogy a Nyíregyháza sorozatban három vereséget szenvedett el a pénteki összecsapást megelőzően.

Az mérkőzésen a MÁV Előre 6-0-ás sorozattal kezdett be, onnantól kezdve pedig esélyt sem adott ellenfelének. Pallag Ágnesék a csapatkapitány hatpontos hozzájárulásával az irányítást végig kézben tartva húzták be az első szettet. A második felvonásban a vendégek is felébredtek, 3-8-nál úgy nézett ki, egy sima játszma után egy fordított következik. A hazaiak nem így gondolták, fokozatosan dolgozták le a hátrányukat, 22-22-nél pedig zsinórban 3 pontot szerezve növelték kétszettere a különbséget.

A Nyíregyháziak a harmadik játszmában elkeseredetten próbáltak visszajönni a mérkőzésbe, amire 21-23-nál meg is volt az esélyük. Ezt követően azonban a hazaiak ismét tudtak újítani, és óriási végjátékban 26-24-re fordítottak. A MÁV Előre meglepően simán nyerte a rangadót, aminek köszönhetően felugrott az Extraliga tabella második helyére.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek légiósa, Nina Kocic volt, 21 ponttal. A fehérvári együttesben Maia Dvoracek 16 pontig jutott.

Elképesztően jó teljesítményt nyújtottak a lányok! Nyilván mindig lehet hibákat találni, de ezúttal megmutatták a minőséget, ami ebben a keretben rejlik. Örülök az ilyen sikereknek, mert nagyon keményen dolgozunk, hogy összecsiszolódjon a csapat. Ezek jó visszajelzések az edzői stábnak és a játékosoknak egyaránt. Ha így folytatjuk a munkát, akkor bármilyen ellenfélre veszélyesek lehetünk” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

MÁV Előre Foxconn – FATUM-Nyíregyháza 3-0 (25-22, 25-22, 26-24)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Vacsi, Markovic, Pallag, Michalewicz. Csere: Tóth (liberó), Kovács (liberó), Vezsenyi, Király-Tálas, Matos, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

FATUM-Nyíregyháza: Jeremic, Carabali, Kocic, Da Mata, Lászlop, Szabó. Csere: Tóth (liberó), Földi, Farkas, Tolnai, Rufin-Martínez, Antivero. Vezetőedző: Varga Tomas.

Tetszett? oszd meg!