Parázs mérkőzésen aratott győzelemmel kezdett a MÁV Előre Foxconn a MEVZA-ligában

Győzelemmel kezdte a MEVZA férfi röplabda Közép-európai Liga székesfehérvári tornáját a házigazda MÁV Előre Foxconn. Dávid Zoltán csapata négy szettben verte a szlovák Rieker UJS Komárnót a VOK Sportcsarnokban.

Az összecsapást magas hőfokon kezdték a fehérváriak, akik a bizonyítási vágytól égve, szinte ellenállás nélkül húzták be az első szettet. A második felvonástól a Komárno is felvette a fonalat, és megtörtént az, amire a szezonban még nem volt példa: a MÁV Előre Foxconn férfi röplabda együttese elveszített egy játszmát.  

Két újabb szoros szett következett, de a némileg szokatlan helyzet nem rázta meg különösebben Szabó Vilmosékat, a harmadik és a negyedik felvonást is megnyerték, 25-23-as eredménnyel, így habár a makulátlan idei mérlegnek búcsút intettek, újabb magabiztos sikert könyvelhettek el. A mérkőzés legjobbja a hazai alakulat albán légiósa, Redjo Koci volt, aki 30 pontig jutott. 

Megmondtam a fiúknak még a mérkőzés előtt, hogy az ellenfél keretét rendkívül rutinos játékosok alkotják. Van köztük olyan, akivel még együtt is játszottam Olaszországban. Tudtuk, hogy ha hibázunk, azt ők kőkeményen meg fogják bosszulni. Viszont abban is biztosak voltunk, ha a mérkőzés 4-5 szettre elnyúlik, akkor mi fogunk győzni, mert az állóképességünk sokkal jobb. Fontos számunkra ez a torna, mert ezekkel az összecsapásokkal tud fejlődni a csapatunk” – nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

A hazai együttes nagyon magas minőséget képvisel, és kifejezetten erős a támadójátéka. Kevés volt számunkra ezen a mérkőzésen a pozitívum. Lehettünk volna sokkal jobbak a fogadásnál és sokkal kreatívabbak a feladásoknál” – emelte ki Richard Vlkolinskiy, a Rieker UJS Komárno vezetőedzője.

MÁV Előre Foxconn – Rieker UJS Komárno 3-1 (25-1723-25, 25-23)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Eke, Koci, Tomanóczy, Pesti, Janke. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Ambrus, Boa, Sebestyén, Fazekas, Dileo, Szávai. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Rieker UJS Komárno: Kohút, Kasperkevic, Mlynarcik, Lam, Ogurcák, Macuha. Csere: Krajco (liberó), Pati-Nagy (liberó), Hanúsek, Gergely, Forró, Sánta, Százvai, Kudra. Vezetőedző: Richard Vlkolinsky.

A csoport másik mérkőzésén:

MOK Mursa Osijek – TJ Spartak Myjava 1-3 (25-22, 21-25, 22-25, 20-25)

Tetszett? oszd meg!