Pontot raboltunk Kecskeméten

Egy ponttal gazdagodott a MÁV Előre SC-Foxconn a Kecskeméti RC vendégeként, a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 12. fordulójában. Bibók Balázsék vezettek, majd hátrányból felálltak, végül öt szettben alulmaradtak az év utolsó mérkőzésén.

10-10-ig felváltva vezettek a csapatok az első szettben, utána viszont három ponttal meglógott a MÁV és a folytatásban egyszer sem engedte ki az előnyt a kezei közül. Bibók Balázs pontjával, 20-16-nál néggyel állt jobban Dávid Zoltán gárdja. A játszmát Redjo Koci zárta le 25-22-nél. 0-1

A második felvonásban rövid idő alatt jelentősebb előnyt szorgoskodott össze a KRC, 10-5-nél és 15-8-nál is számukra megnyugtató különbséget mutatott az eredményjelző. A szett végéig még rátettek egy lapáttal, Fundora Travieso ponterős játékának is köszönhetően 25-15-ös hazai siker lett a vége. 1-1

A harmadik játékrészre lendületben maradt a kecskeméti csapat, amely 4-0-s startott vett, majd 12-5-nél hétpontos előnyt birtokolt. Szabó Vilmos három ászának és Bibók pontjainak hála 16-14-nél ismét partiban volt a MÁV, az egyenlítés azonban elmaradt és 25-20-as győzelmével megfordította a mérkőzés állását a vendéglátó. 2-1

A negyedik etapban változott a játék képe és 8-3-as állásnál a MÁV örülhetett. 15-7-nél már eldölni látszott a szett sorsa, amit Bibók pontot érő támadása zárt le 25-16-nál. 2-2

Az ötödik, rövidített játszmában is Dávid Zoltán játékosai kezdtek jobban: 3-2-nél és 6-4-nél is náluk volt a fór, 7-7 után viszont fordított a házigazda. 10-10-nél újfent egál volt, majd Koci hozta előnybe a MÁV-ot, de ismét egyenlített a KRC. 12-12-t követően sajnos csak a hazaiak szereztek pontokat, amivel 15-12-re behúzták a játszmát, 3-2-re pedig a mérkőzést.

A MÁV Előre SC-Foxconn legeredményesebb játékosa ezúttal Bibók Balázs volt huszonhárom ponttal.

Férfi Extraliga alapszakasz, 12. forduló
Kecskeméti RC – MÁV Előre SC-Foxconn 3-2 (-22, 15, 20, -16, 12)
Kecskemét, 90 néző. Vezette: Mezőffy, Soltész.
KRC: Boldizsár9, Baserio 8, Fundora 24, Keen 3, Argilagos 22, Farkas 11. Csere: Varga, Gebhardt (liberók), Balla, Kecskeméti. Vezetőedző: Nagy József.
MÁV: Deliu, Kulcsár 2, Koci 18, Kholman 4, Doda 14, Bibók 23. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Boa 1, Szabó 6. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán: „Sajnos megint kiütközött, hogy tét szituációkban nem tudjuk megoldani a helyzetet. Ez mindig visszatérő hiba az életkori sajátosságoknak köszönhetően, hiszen az átlagéletkor 20-21 év. Büszke vagyok a fiúkra, hogy a második szett után fel tudtak állni!”

Ezzel a találkozóval lezárta 2022-t a MÁV Előre SC-Foxconn. Az ünnepi időszakot a tabella hatodik helyén tölti az újonc, amely mérlege öt győzelmet, hét vereséget és tizennyolc szerzett pontot mutat. Érdekesség, hogy a negyedik és harmadik helyezett csapat szintén tizennyolc pontos, tehát a januárban folytatódó bajnoki küzdelemben akár egy győzelemmel is előreléphetnek Leonardo Dodáék.

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!