Rangadót nyertünk három szettben

A NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszás első körében, az alapszakaszban második MÁV Előre SC-Bericap a harmadik Gödöllői RC-t fogadta Székesfehérváron. A házigazdának különösen az első szettben kellett nagyot harcolnia, végül mindhárom bajnoki pontot begyűjtötte.

Nem éppen a MÁV szája íze szerint alakult a nyitó játékrész. A Gödöllő már az első pont után előnybe került és ezt a szett jelentős részében meg is tartotta. 6-2-nél négy ponttal, 11-6-nál öttel, 18-14-nél néggyel vezetett a GRC. A MÁV először 23-23 után, a huszonnegyedik pont megszerzésénél vezetett a játszmán belül, Tóth Jázmin támadása révén. Ezután az első szettlabdát hárították a vendégek, a másodikat viszont Tóth Jázmin értékesítette, 26-24-re lezárva a játékrészt.

A második felvonásban korántsem volt annyi izgalom, mint az elsőben. 1-1 után előnybe került Nagy Fanni csapata, amely 10-8-nál még csak kettővel, 19-11-nél viszont már nyolc ponttal vezetett. Ezt a játszmát is Tóth Jázmin zárta le, méghozzá 25-17-re.

A harmadik etapban Szalay Attila vendég együttese 3-0-ás szériával nyitott, a hazai egyenlítésre pedig 8-8-ig várni kellett, amikor Diana Karnitskaya két ász nyitással előbb egalizált, majd előnybe hozta csapatát. 11-11 után Tóth Jázmin, Szerencsés-Miklai Zsanett és Diana Karnitskaya is pontot szerzett, 15-11-et követően pedig ismét néggyel ment a MÁV. A GRC nem hagyta magát, 18-18-nál újfent utolérte a fehérvári alakulatot, ezután viszont egy rontás, majd Garcia Victoria Yaimaris de Los Angeles pontjával megint meglógott a pályaválasztó. A szettet Szerencsés-Miklai Zsanett zárta le 26-19-nél, míg a mérkőzést 3-0-ra nyerte a MÁV Előre SC-Bericap.

A bajnoki legponterősebb játékosának Szerencsés-Miklai Zsanett bizonyult húsz ponttal.

Női röplabda NB I. Liga rájátszás az 1-4. helyért
MÁV Előre SC-Bericap – Gödöllői RC 3-0 (24, 17, 19)
Székesfehérvár, 85 néző. Vezette: Mezőffy, Tillmann
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, De Los Angeles, Csabai, Szilágyi, Tóth. Csere: Kovács (liberó), Kiss L. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Nagyon örülök, hogy győzelemmel kezdtük a rájátszást, annak pedig végképp, hogy 3-0-val. Az első szettben megint csak a végjátékban tudtunk nyerni, ami egyrészt nyilván jó, mert győztünk, másrészt viszont nem annyira, mivel figyelnünk kell, hogy már a mérkőzés elején maximális koncentrációval röplabdázzunk. Gratulálok a lányoknak!”

Tetszett? oszd meg!