Sima győzelem a Szolnok ellen

Magabiztos játékkal nyert a MÁV Előre-BERICAP a Szolnoki Röplabda Klub ellen, a férfi NB I Liga alapszakasz 7. fordulójában. A házigazda együttes 3:0-ra hozta a kötelezőt.

A csapatkapitány, Neukum Gábor, valamint Stefanovics Krisztián nélkül állt fel a házigazda MÁV Előre-BERICAP a Szolnok elleni bajnokin, de ez nem jelentett akadályt Gelencsér Balázs tanítványainak. Az első szett elején ugyan vezettek a vendégek, de 6:6-nál már egál volt, nem sokkal később pedig a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban a két együttes közti különbség fokozatosan nőtt, végül 25:14-re nyertek Náhol Gergőék. A második játékrészben végig dominált a MÁV és 25:17-re győzött. A harmadik, egyben záró felvonásban ismét voltak jó pillanatai a szolnokiaknak, 8:7-nél például vezettek is, de a szett későbbi részében megint a fehérvári gárdának jött ki jobban a lépés. 25:18-ra hozták a szettet Arató Kristófék, a mérkőzést pedig 3:0-s sikerrel zárták.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 7. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – Szolnoki RK 3:0 (14, 17, 18)
Székesfehérvár, 50 néző. Vezette: Szabó, Bátkai-Katona.
MÁV: Arató 5, Oleksii 17, Náhol 4, Kholman 10, Salazar 17, Kulcsár 4. Csere: Takács (libero), Tóth 2. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Szolnok: Fenyvesi 1, Molnár 5, Banai 12, Biró 3, Guzmics 1, Quintz 4. Csere: Mészáros (libero), Kómár. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Az eredmény alakulása: I. szett: 3:5, 11:8, 16:9, 22:12. II. szett: 3:0, 13:7, 21:17. III. szett: 2:1, 7:8, 18:13, 24:18 

Gelencsér Balázs: „Rögtön a kezdésnél felállást kellett változtatunk, mert adminisztratív hibából nem játszhatott a csapatkapitány, Neukum Gábor. Szerencsére a játékosaink gyorsan túl lendültek ezen és a találkozó végig dominálva, saját játékunkat játszva, magabiztosan nyertük a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak!”

Gulyás Ferenc: „Úgy gondolom, hogy túrázni jöttünk röplabdázás helyett. Sokkal komolyabban kellett volna venni az ellenfelet. Szégyellem magam a csapat nevében.”

A nap krónikájához tartozik, hogy délelőtt ugyancsk a Jáky-ban rendezték a MÁV Előre Röplabda Akadémia – Röpisuli SE női mérkőzést az NB II-es bajnokságban, amelyet három szettben nyertek a mieink.

Női röplabda NB II Nyugat „B” csoport, 15. forduló:
MÁV Előre RA – Röpisuli SE 3:0 (24, 21, 17)
MÁV: Sebestyén, Sólyom, Kovács, Nagy, Kiss, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Tetszett? oszd meg!