Sokszoros válogatott, Európa-liga-győztes a MÁV Előre kispadján

A 130-szoros magyar válogatott feladó, az arany- és ezüst- Európa-ligát is nyert Király-Tálas Zsuzsanna lett a MÁV Előre SC-ST Solar másodedzője. A klubhoz tizenegy év után visszatérő röplabdázó a klub eddigi legnagyobb sikerének is részese volt korábban, amikor 2010-ben a női csapat negyedik lett az Extraligában.

Király-Tálas Zsuzsannát senkinek sem kell bemutatni a hazai röplabdás társadalom berkein belül. 130(!) mérkőzés van a háta mögött a magyar nemzeti csapatban, nyert Európa-ligát, játszott Európa-bajnokságokon, a hazai bajnokságokban és kupákban elért sikereiről már nem is beszélve. Pályafutása során a BSE, a Vasas, a Békéscsaba és a Kaposvár színeiben is szerepelt. A nevelőegyesületéhez hazatérő feladó most azonban nem a pályán, hanem a pálya szélén segíti a MÁV Előrét, hiszen ezzel párhuzamosan férjével családalapítást terveznek.

„A klub június végén keresett meg azzal a szándékkal, hogy a pályán legyek a csapat segítségére. Nekem ezt vissza kellett utasítanom, mivel férjemmel most a család bővítésére helyeztük a hangsúlyt. Ekkor jött szóba, hogy másodedzőként is hasznára lehetnék a csapatnak. Ennek nagyon megörültem, úgy gondolom, hogy nagy tapasztalat van a hátam mögött, amit a csapatot alkotó fiatal játékosoknak át fogok tudni adni. Biztos, nagyon sok újdonság lesz ebben a pozícióban is, de most úgy érzem, ez pont megfelelő nekem. A klubhoz való tartozás egész karrierem során fontos volt, de az, hogy annál a csapatnál, abban a városban lehetek újra, ahol felnőttem, sokkal különlegesebb érzés. Szívügyemnek tartom, hogy azért harcoljak, hogy a fehérvári röplabda a városban és az országban is meghatározó szerepet töltsön be, ahogy tette ezt anyukám is korábban. Ez persze nem egyszerű, de úgy érzem, az új vezetés képes lehet a változások elérése. A pályán azt várom el a játékosoktól, amit saját magamtól is várnék: minden helyzetben a maximumot nyújtsák és meccs vagy edzés után, esetleg este, mikor tükörbe néznek, azt tudják mondani: igen, ma mindent megtettem. Ha ezen az úton haladnak, akkor rendben leszünk” – fejtette ki várakozásait Király-Tálas Zsuzsanna.

Köszöntünk újra a MÁV Előrében, Zsuzsi, és sok sikert kívánunk!

(Fotó: hunvolley.info)

Tetszett? oszd meg!