Szakavatott erőnléti edzővel bővült a MÁV Előre szakmai stábja

Fehér Iván életét gyermekkora óta a sport tölti ki, hiszen fiatalon atletizált és kosárlabdázott, ráadásul utóbbi sportágban serdülőválogatottságig és NB I/B-s szintig jutott. Tanulmányaiban is a sportra helyezte a hangsúlyt, hiszen előbb Pécsen szerzett testnevelő tanári diplomát, majd Angliából hazatérve kosárlabda szakedző lett.

Fehér Iván eleinte Kaposváron dolgozott egy helyi általános iskolában, majd a Kaposvári Sportiskola U16-os csapatát edzette, emellett pedig 2009-ben a Testnevelési Egyetemen gyógytestnevelői diplomát, 2016-ban pedig az IWI Sportakadémián erőnléti edzői, 2021-ben pedig korrektív tréneri képesítést szerzett, következő célja pedig, hogy 2023-ban elvégezze a sportrehabilitációs képzést is.

Fehér Iván az elmúlt években a Kaposvári Kosárlabda Klub NB I-es csapatánál dolgozott.

A 43 éves erőnléti edzőt 2021 tavaszán kereste meg gyermekkori barátja, a MÁV Előre SC-Foxconn vezetőedzője, Dávid Zoltán, akinek ajánlására Koch Róbert, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya erőnléti edzőként alkalmazta a nemzeti csapatnál, miközben Kaposváron egy középiskolában, a sportiskola több korosztályánál, valamint a Kaposvári KK NB I-es csapatánál is dolgozott párhuzamosan, de úgy döntött, hogy karrierjét Székesfehérváron építi tovább

“Nekem (Koch) Robi és (Dávid) Zoli személye a garancia arra, hogy fel lehet építeni Székesfehérváron egy sikeres klubot – nyilatkozta Fehér Iván. – Mivel az utánpótlásban dolgozom és lassan két éve a röplabdában is, így pontosan látom, hogy mik azok a területek, amikben le van maradva a sportág. Az egyik az utánpótláskorú játékosok mentális és fizikális képzése. Vallom, hogy klubszinten ki kell dolgozni az utánpótlás csapatok képzési rendszerét, mely korosztályban milyen fizikális képességeket kell fejleszteni a szenzitív időszakokban. Időben el kell kezdeni dolgozni a gyerekekkel, ha az a célunk, hogy sikeres felnőtt csapatunk és válogatottunk legyen. Fontosnak tartom a mérési rendszerek kialakítását utánpótlás és felnőtt szinten is. Mérésekkel és tesztekkel tudjuk monitorozni a fejlődést és kiszűrni a testi anomáliákat, amivel megelőzhetjük a sérüléseket. Azt is fontos kiemelnem, hogy a családom támogatása nélkül nem tudtam volna elvállalni ezt a munkát és nem dolgozhatnék most Fehérváron.” – fejtette ki a MÁV Előre SC új erőnléti edzője, Fehér Iván, akit üdvözlünk a csapatban és munkájához sok sikert kívánunk!

Tetszett? oszd meg!