Szépen helytállt az U19-es válogatott az NB I-ben

Decemberben a MÁV Előre SC-Foxconn csapatából négy játékos is meghívót kapott Bodonyi Ákos szövetségi kapitánytól a magyar U19-es válogatott keretébe, név szerint: Füzék Zalán, Sebestyén Márton, Szentesi Bálint és Tóth Kristóf. A fehérvári fiúkkal felálló válogatott három mérkőzést játszott az NB I Ligában, ezekre tekintünk most vissza.

Mint azt korábban megírtuk, a Szolnokon edzőtáborozó U19-es válogatott éppen a MÁV Előre SC-Foxconn csapata ellen mérkőzött meg először ebben a hónapban. Ezen a meccsen egyedül Füzék Zalán lépett pályára címeres mezben, másik három tehetségünk maradt klubcsapata keretében. A bajnoki fordulatos, nagy csatát hozott, melyet végül Dávid Zoltán együttese nyert meg 3:2-re.

Férfi röplabda NB I Liga, alapszakasz
U19-es válogatott – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (-16, 20, -18, 24, -11)
Tiszavirág Aréna, Szolnok, 30 néző. Vezette: Takács, Halász.
U19: Tamási, Füzék, Kecskeméti, Fenyvesi B., Fenyvesi D., Acsai. Cserék: Sümegi (liberó), Kiss, Hajagos, Kasnyik. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.
MÁV: Ambrus, Balázs, Listanskis, Kholman, Doda, Tóth. Cserék: Takács (liberó), Deliu, Sebestyén. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Bodonyi Ákos szövetségi kapitány: „Hozzáállás és akarat tekintetében azt vittük a pályára, amit kértem a fiúktól. A korosztály sajátosságából adódó hullámvölgyek a Fehérvár javára billentették a mérleg nyelvét. Büszke vagyok a fiúkra, sok ilyen mérkőzésre lesz szükségünk a jövőben. Hajrá, Magyarország!”

Két nappal később a Rákosmentével mérkőzött meg a válogatott. Ezúttal Füzékre kezdőként, Tóthra, Sebestyénre és Szentesire pedig cserejátékosként számított Bodonyi Ákos. A bajnokság alsóházában tanyázó fővárosi alakulat szintén szoros mérkőzésre kényszerítette a nemzeti csapatot, de a fiataloknak végül sikerült győzelmet aratniuk.

U19-es válogatott – Rákosmente Party-Co 3:1 (19, 21, -23, 17)
Tiszavirág Aréna, Szolnok, 37 néző. Vezette: Takács, Halász.
U19: Tamási, Füzék, Kecskeméti, Fenyvesi B., Fenyvesi D., Acsai. Cserék: Sümegi, Szentesi (liberók), Kiss, Hajagos, Tóth, Bogdán, Kasnyik, Sebestyén. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.

Bodonyi Ákos szövetségi kapitány: „Szimpatikusan és csapatként játszottunk. A harmadik játékrész sok ki nem kényszerített hibája okozta a négyszettes mérkőzést. Ellenben az utolsó játszmában meggyőzően dübörgött a gépezet. Hajrá, Magyarország!”

Utolsó idei mérkőzését kedden játszotta le a válogatott, az ellenfél pedig a dobogóra hajtó Dág volt. Tóth Kristóf és Sebestyén Márton is kezdő volt, míg Szentesi Bálint és Füzék Zalán csereként lépett pályára. Újfent izgalmas mérkőzés kerekedett az összecsapásból, melyen ugyan 3:1-es vereséget szenvedett a piros-fehér-zöld csapat, de csak apróságokon múlott, hogy nem alakult fordítva. Szépen helytállt az U19-es válogatott, mely az őszi idény végén az NB I Liga ötödik helyén áll.

U19-es válogatott – Dág KSE 1:3 (-22, 23, -23, -18)
Tiszavirág Aréna, Szolnok, 52 néző. Vezette: Villás, Csizmarik.
U19: Hajagos, Tóth, Fenyvesi D., Bogdán, Acsai, Sebestyén. Cserék: Sümegi, Szentesi (liberók), Kiss, Tamási, Füzék. Vezetőedző: Bodonyi Ákos.

Bodonyi Ákos szövetségi kapitány: „Az első három játékrészben csupán nüanszokon múlt a szettek sorsa, a negyedik játszmában beszállók nem tudtak frissíteni a csapaton, így alakult ki a végeredmény. A fiúk szimpatikus játékot vittek ma a parkettre. Erre lehet építeni. Hajrá, Magyarország!”

Tetszett? oszd meg!