Szettet raboltunk Kecskeméten

3:1-re alulmaradt a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I-es bajnokság Extraliga kvalifikációs körének nyitányán. A Kecskemét otthonában a második szettet tudták megnyerni Neukum Gáborék.

A Kecskemét az Extraliga ötödik, a MÁV az NB I Liga harmadik helyén zárta az alapszakaszt. Az előzetes esélyek alapján a házigazda volt a bajnoki esélyese, ami be is igazolódott, azonban a mieink erejét mutatta a második játékrész megnyerése.

MÁV-vezetéssel indult a találkozó, de hamar fordított a vendéglátó, ráadásul 9:8 után egyre nagyobb előnyre tett szert. 17:17-nél beérték Salazarék a hazaiakat, de ezután ismét a KRC tudott fórt kovácsolni és végül 25:19-re győzött.

A második szett kecskeméti pontszerzéssel indult és egészen 14:13-ig kellett várni arra, hogy a MÁV először vezessen a játszmában. Ezt követően bár folyamatosan zárkóztak Nagy Józsefék, sőt 16:16-nál újfent volt egál, Gelencsér Balázs együttese megnyerte 25:20-ra a felvonást és 1:1-re módosította a mérkőzés állását.

A harmadik szett 13:13-ig nagyon fordulatosan alakult: hol egyik, hol másik csapat vezetett, vagy éppen küzdött az egyenlítésért. Ezután viszont 7:1-es szériát produkált a Kecskemét, fehérvári oldalon pedig le kellett cserélni Oleksii Denint sérülés miatt. A házigazda magabiztosan, 25:17-re behúzta a periódust.

A negyedik felvonás Oleksii nélkül is rendkívül izgalmasra sikeredett. A szett elején Dávid Zoltán gárdája állt jobban, 15:12 után azonban Gelencsér Balázs játékosai hat pontot szereztek zsinórban, 18:15-ös előnyhöz jutva. Innen visszjöttek a kecskemétiek, s 22:22 után 25:23-ra hozták a szettet, megnyerve 3:1-re a bajnokit.

Férfi röplabda NB I kvalifikációs kör az Extraligáért:
Kecskeméti RC – MÁV Előre-BERICAP 3:1 (19, -20, 17, 23)
Kecskemét, zárt kapuk. Vezette: Vári, Soltész.
KRC: Nagy 3, Szabó 1, Krupánszki 12, Stréli 5, Rabeka 10, Argilagos 28. Csere: Tüske (liberó), Gebhardt 6, Kaszap 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MÁV: Oleksii, Neukum, Kholman, Salazar, Tóth, Kulcsár. Csere: Szentesi (liberó), Szőke, Stefanovics. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Gratulálok a srácoknak, jó mérkőzést tudtunk játszani a Kecskemét csapatával! Kisebb hullámvölgyektől eltekintve partiban voltunk a nálunk jóval magasabban jegyzett ellenféllel szemben. Erre a teljesítményre lehet építeni, ugyanakkor aggodalommal tölt el Oleksii Denin sérülése, ami első ránézésre súlyosnak tűnik.

Tetszett? oszd meg!