Szombattól a hetedik helyért csatázik a női csapat

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a MÁV Előre SC-ST Solar női röplabdacsapata az MTK Budapesttel küzd meg az Extraliga 7. helyéért a 2022/2023-as idényben. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc szombaton kezdődik, Budaörsön.

A jelenleg is futó szezon során eddig kétszer találkozott egymással az MTK Budapest és a MÁV Előre SC-ST Solar. Októberben 3-1-re nyert a Fehérvár idegenben, majd ugyanezt az eredményt megismételve januárban is győzött a Loki, hazai környezetben.

A mostani helyosztó párharc tétje, hogy a győztes továbbra is az Extraligában szerepelhet, a vesztes viszont kiesik az NB I-be. Az újonc MÁV Előrét erre a csatára már a lengyel Lukasz Przybylak készítette fel vezetőedzőként.

„Amióta itt vagyok, a Kaposvár elleni helyosztók mellett három további csapattal játszottunk felkészülési mérkőzéseket annak érdekében, hogy minél többet gyakoroljunk a mostani párharcra. Elmondhatom, hogy mind a sportcsarnokban, mind az edzőteremben nap mint nap keményen dolgoztunk, hogy megfelelően felkészülhessünk az MTK ellen és ebben a rövid időszakban nagyon sokat fejlődtünk csapategység terén is” — nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre SC-ST Solar vezetőedzője. „Jobb csapat vagyunk az ellenfelünknél és amennyire csak lehetséges, igyekszünk felkészíteni a testünket és a lelkünket is a szombaton rajtoló helyosztóra. Mindkét csapat fiatal, mindkettő szeretne bennmaradni a legmagasabb osztályban, és ez garantálja, hogy nagyon érzelmes csaták lesznek a pályán. Az a csapat fogja elkerüni a kiesést, amelyik ezt a terhet jobban tudja kezelni és hatékonyabban tud játszani. A csapatomon belül jó a hangulat és mindenki izgatottan várja, hogy ismét pályára léphessen a hűséges fehérvári szurkolótábor előtt” — tette hozzá a lengyel szakember.

2023. 04. 29., szombat, 19:00, Illyés Aramis Sportcsarnok, Budaörs
Női röplabda Extraliga, helyosztó a 7. helyért
MTK Budapest – MÁV Előre SC-ST Solar

A mérkőzést a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Hajrá, MÁV, hajrá, Fehérvár!

(Fotó: archív)

Tetszett? oszd meg!