Szoros játszmák a TFSE ellen

3:0-ra alulmaradt a MÁV Előre-BERICAP a TFSE ellen a női röplabda NB I Liga alapszakaszának 12. fordulójában. A hazai pályán rendezett összecsapás mindhárom szettjében legalább húsz pontig jutottak a fehérvári lányok.

Nem sikerült győzelemmel bemutatkoznia hazai közegben a MÁV Előre-BERICAP új vezetőedzőjének, Farkas Mihálynak. A női csapat sajnálatos módon center nélkül, de a visszatérő Kiss Annával és az utánpótlásból felkerült Szilágyi Nárcisszal a keretben vette fel a versenyt a legutóbbi fordulóban Budaörsön nyert TFSE-vel szemben.

Jól kezdtek és vezettek is a találkozó elején Sydney Busáék, de az ellenfél magára talált és fordított. A TFSE egyetlen szettben sem engedte ki a kezei közül a sikert, de az egész mérkőzésre elmondható, hogy szorosan alakult és cseppet sem volt könnyű dolga a budapesti gárdának, ami az utolsó felvonásra különösen igaz, hiszen ott huszonnyolc szerzett pont kellett a sikerhez.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 12. forduló

MÁV Előre-BERICAP – TFSE 0:3 (-20, -22, -26)

Székesfehérvár, vezette: Kiss, Szabó.

MÁV: Borostyán, Budai, Martinez, Zolnai, Busa, Berkó, Kiss, Szabó, Szilágyi, Kovács. Vezetőedző: Farkas Mihály

TFSE: Ribeiro, Kriegel, Villám, Ambrus, Veress, Czakó, Dani, Poór, Németh, Horváth, Villányi, Hackl, Boller, Dobrovits. Vezetőedző: Gaitanakis Leonidas

Farkas Mihály: „Annyi nyitást rontottunk minden játszmában, amennyit összesen egy meccsen sem volna szabad. Gratulálok a TFSE-nek, ők remekül mezőnyöztek. Ez a két mutató döntötte le gyakorlatilag a mérkőzést.”


Leonidasz Gaitanakisz: „Izgatott vagyok a csapat teljesítményével kapcsolatban Nem feltétlen az eredményre hanem a mutatott játékban mint az egyéni teljesítmény pedig a csapat teljesítményét illetően nagyon jó formában vagyunk hiszen a játékosok nagyon keményen dolgoznak az első naptól fogva mint pedig ezen a héten nagyon keményen dolgoztak a sikerek elérése érdekében. A legfontosabb a pályán végzett teljesítmény, és nem a mérkőzések végeredménye. A mai mérkőzésen a szerváinkkal sikerült nyomás alá helyeznünk a Fehérvár csapatát, illetve hatékonyan tudtunk támadni, különösen kivédekezett labdákból. A Fehérvár egy nagyon erős fiatal kerettel rendelkező csapat, akik ellen a mi keretünkben lévő játékosok magas teljesítményt tudtak nyújtani, amivel nagyon elégedett vagyok. Dolgozunk tovább a további sikerek elérése érdekében, gratulálok a csapatomnak, csak így tovább!”

Forrás: MÁV Előre/hunvolley

Tetszett? oszd meg!