Tornagyőztes a szenior válogatott az Alba Régián

Másodjára is a magyar szenior röplabda-válogatott nyerte az Alba Regia röplabdatornát, amelyet a székesfehérvári MÁV Előre Sport Club rendezett szombaton.

A három résztvevő klub egyikének kiléte az utolsó pillanatban módosult: a Dág mégsem tudott eljönni, így a helyi Alba Volley szállt be a küzdelmekbe. A kupa 45 év feletti korosztályához méltán a korábbi élvonalbeli játékvezetőt, Ortner Lajost kérték fel bíráskodni a házigazdák.

A szenior nemzeti csapat mindkét mérkőzését megnyerte, amivel címet védett az először 2017-ben megtartott +45-ös Alba Régián. A hazaiaknak kevésbé jól jött ki a lépés, a második győri SZESE mögött végeztek.

Eredmények:
Magyar szenior röplabda-válogatott – Alba Volley 2:0
SZESE – Alba Volley 2:1
SZESE – Magyar Szenior Válogatott 0:2

Végeredmény:
1. Magyar szenior röplabda-válogatott
2. SZESE
3. Alba Volley

„Azért hívtuk életre ezt a tornát, hogy hagyományt teremtsünk. Jövőre az elsőhöz hasonlóan nemzetközi rendezvényt szeretnénk összehozni. Fontos, hogy ez a gála is segítse a felkészülésünket a nyári válogatott programra. Jövő héten például MEVZA-kupán veszünk részt Osztravában, címvédőként.” – nyilatkozta Gazsi Péter, a szenior csapat centere, egyben a szervező MÁV Előre edzője.

A II. Alba Regia Szenior Röplabda Gálára kilátogatott Tatár Mihály, a sportág legendája, aki tagja volt az 1964-es tokiói olimpián hatodik helyen zárt piros-fehér-zöld nemzeti csapatnak. Egy másik labdajáték jeles képviselője, a magyar labdarúgó-válogatott egykori kapusa, a Videoton UEFA-kupa döntős játékosa, Disztl Péter pedig az Alba Regia helyezettjeinek adta át az okleveleket és az érmeket.

Tetszett? oszd meg!