Történelmi siker a történelmi rajton

Első Extraliga-mérkőzésén első győzelmét szerezte a MÁV Előre SC-Foxconn férfi röplabdacsapata. Az élvonalbeli bajnokság újonca kétszettes hátrányból felállva aratott sikert a DEAC otthonában.

Jobb rajtot szinte nem is vehetett volna Dávid Zoltán vezetőedző együttese, amely mindjárt a nyitányon megszerezte első pontjait az Extraliga 2022/2023-as kiírásában.

A két kubai légióst is nélkülöző debreceniek kezdték jobban a bajnokit, 9-7-es vezetés után egyre nagyobb előnyt kovácsoltak. A hajrában ugyan felzárkózott a MÁV, de egyenlíteni nem tudott és végül 25-20-ra nyert a házigazda.

A második etapban is volt 9-7-es DEAC-fór, majd nagyobb hazai előny, mégis valamelyest szorosabban alakult a szett az előzőnél. 23-21-nél Leonardo Doda által feljött egy pontra a MÁV, az egalizálás viszont elmaradt, 25-22-re Fodor Antal vendéglátó csapata bizonyult jobbnak.

A harmadik játékrész azonban váratlan fordulatot hozott, legalábbis a hajdúsági szurkolók körében mindenképpen. Szabó Vilmos pontjával 3-1-re, Dodáéval pedig már 7-3-ra vezettek a vendégek. 22-20-as vendég előny után két fehérvári hiba következett, amiből egyenlített a Debrecen, ugyanakkor Doda és Kholman Norbert is pontot szerzett a végjátékban és végül 25-22-re győzött a MÁV.

2-1 után már az egyenlítés volt a tét, ami nem is maradt el. 2-1-nél a Fehérvár, 10-7-nél a hazaiak vezettek, előnyüket pedig sokáig megőrizték, 16-16-nál viszont beérték ellenfelüket Redjo Kociék. Slusszpoénként a fordítás is összejött, a hajrában pedig Ambrus Bence, Szabó Vilmos és Leonardo Doda pontjainak is köszönhetően sikerült 25-21-re nyerni, kiegyenlítve a mérkőzés állását.

Az ötödik, rövidített játszmában talán még a korábbiaknál is nagyobb csata következett. 7-5-nél a házigazda volt kétpontos előnyben, azután viszont zsinórban négy fehérvári pontnak hála már a vendégcsapat állt jobban. A DEAC 9-9-nél egyenlített, sőt még 11-11-nél is teljesen nyitott volt a párharc. Az utolsó percekben azonban az albán válogatott Koci négy pontot is gyűjtött, amire csak egy hazai válasz érkezett, így 15-12-re nyert a MÁV, összesítésben pedig 3-2-es sikert aratatott története első Extraliga-mérkőzésén.

Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz
DEAC – MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (20, 22, -22, -21, -12)
Debrecen, vezette: Horváth, Rácz.
MÁV: Ambrus 6, Boa, Szabó 11, Koci 29, Kholman 4, Bibók 7. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Deliu, Doda 21. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Nagyon nehéz meccs volt. Érződött a megilletődöttség. Meg kellett hoznom azt a döntést, hogy Szabó Vilit átlóban játszassam, ami számára nem egy megszokott poszt. Viszont ez kellett ahhoz, hogy feljavuljunk és végül megnyerjük a mérkőzést. Mentálisan még sokat kell fejlődnünk.”

Szép volt, fiúk, szép volt!

Tetszett? oszd meg!