Újabb együttműködés a színvonalas utánpótlás-nevelésért

Együttműködési megállapodást kötött egymással a MÁV Előre SC, az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, valamint a Dabronc Marcal-völgye Egyesület. A három fél ezentúl közösen szervezi a régió utánpótlását, egységes szakmai elképzelések mentén biztosítják a játékosok és szakemberek fejlődését, tágabb értelemben a magyar röplabda világszínvonalra emelésének céljával.

A MÁV Előre SC felnőtt női és férfi csapatai utánpótlásának zavartalan működése és a nemzetközi színvonalú utánpótlás-nevelés kiépítésének érdekében klubunk az Észak-dunántúli Röplabda Akadémiával és a MÁV Előre Sport Akadémiával karöltve újabb partnerrel, a Dabronc Marcal-völgye Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást. Eszerint a jövőben a Dabronc elsősorban az előakadémiai korosztályok (U15 és alább), az ÉDRA-MÁV Előre pedig az akadémiai korosztályok (U17, U19, U21) utánpótlásnevelésével fog foglalkozni, mindezt a MÁV Előre SC szakmai iránymutatása mellett, így hozzájárulva a dabronci nevelésű fiatal sportolók zavartalan továbbfejlődését.

„Olyan nemzetközi szintű utánpótlást bázist szeretnénk kialakítani, amely végigkíséri a röplabdázni vágyó gyermekeknek a fejlődését az általános iskolás kortól, a röplabdába belépő kortól egészen addig, hogy egyetemre mennek és a felnőtt csapatok meghatározó játékosaivá válnak. Ennek a rendszernek a kiépítésének voltak korábbi állomásai is, mint a Pannon Egyetemmel vagy a Corvinus fehérvári campusával kötött megállapodásaink. Ennek az infrastruktúrának lesz az egyik nagyon fontos eleme az észak-dunántúli röplabda utánpótlás-műhelyek közül talán az egyik legsikeresebb és számunkra legkedvesebb, a dabronci” – nyilatkozta dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke.

A klubelnök kiemelte, a megállapodás fontos része, hogy a MÁV Előre biztosítja az egységes szakmai alapokat, melyhez nagyon fontos a szakmai együttműködés, a felhalmozódott tudás, a tapasztalatok cseréje az együttműködő tagok között.

„Úgy gondoljuk, hogy együtt sokkal erősebbek leszünk és nagy izgalmakkal vágunk az együttműködés elébe a MÁV Előre részéről” – tette hozzá.

„Évek óta keressük azt a lehetőséget, amivel a nálunk sportoló fiatalok számára egy életutat tudunk felvázolni. Egy életutat mind a sport, mind a tanulás tekintetében. Ez volt a mi elsődleges célunk, hogy egy olyan partnert találjunk, aki nekünk ebben segítségünkre tud lenni” – vette át a szót Simon Lajos, a Dabronc Marcal-völgye Egyesület elnöke.

„Kerestük azokat a szakmai partnereket is, amelyek tudnak segíteni az előrelépésben is, hiszen láttuk, hogy vannak ugyan edzőképzések, tréningek, de aki ebben él, az tudja, hogy tanulni folyamatosan kell. Minél magasabb színvonalon tudjuk ezt művelni, a gyermekeinknek annál több esélyt tudunk kínálni.”

A dabronci elnök hangsúlyozta, mindenképpen olyan partnerekkel szerettek volna együttműködni, akik hosszú távon gondolkodnak, hiszen nem csak sportolókat képeznek, hanem fiatal embereket, hölgyeket és urakat is, akik életük egyik fontos döntését hozzák meg abban az időpontban, amikor elengedi őket nevelőegyesületük.

„Remélem, mi is hasznos tagjai tudunk lenni ennek az együttműködésnek, aminek a lehetőségét szeretném megköszönni és bízom benne, hogy élni is tudunk vele.” – zárta beszédét Simon Lajos.

Tetszett? oszd meg!