Újabb négy játékos tart velünk az Extraligába

Balázs Bálint, Kulcsár Adrián, Szentesi Bálint és Takács Milán továbbra is a MÁV Előre SC-Foxconn Extraligába jutó férfi röplabdacsapatát erősíti, miután mind a négyen meghosszabbították szerződésüket.

A 20 éves szélső ütő Balázs Bálint a 2021/2022-es idény előtt Dunaújvárosból igazolt Székesfehérvárra, ahol az NB I-ben 19, minden sorozatot figyelembe véve pedig 34 találkozón lépett pályára, s nem csak az Extraligába jutó csapatnak, hanem az U21-es korosztály első osztályában diadalmaskodónak is tagja volt.

„Úgy gondolom, sikeres éven vagyunk túl. Az idényre kitűzött céljainkat elértük felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt. Nagyon örültem, hogy sikerült megnyerni az NB I-et és az U21-et is, hiszen ez volt az utolsó évem az utánpótlásban. Úgy érzem, idén sokat fejlődtem, ahogy a csapat is, de jövőre még többet szeretnék – ezt mondhatom mindenki nevében. Várom a közös munkát az új játékosokkal, és azt is, hogy megmutassuk magunkat az Extraligában” – húzta alá Balázs Bálint.

A korábban a Kaposvárral Extraligás bajnoki címet és Magyar Kupa-ezüstöt szerző 24 éves center, Kulcsár Adrián is marad a MÁV Előre SC-Foxconn játékosa, s harmadik idényét kezdi meg Dávid Zoltán irányításával.

„Nagyon örülök, hogy Fehérváron maradtam! Nagyon megszerettem a csapatot az elmúlt években és úgy érzem, ez egy összeszokott csapat. Remélem, mint az idei, úgy a következő szezonban elvártaknak is meg tudunk felelni és megmutatni, mire képes a mi egységes csapatunk az Extraligában! Az előző idényben sikeresek voltunk mind csapat, mind egyéni szempontból. Nagyon sokat fejlődtünk és mint látható is volt, meglett az eredménye az egész éves munkának. Örülök, hogy így be tudtam épülni a csapatba és bizonyìtani, ezzel is bizalmat szerezve a vezetőedzőtől! Ezt a szintet tartva szeretnék továbbra is fejlődni és minél több mindent elérni Székesfehérváron. A következő szezonról csak annyit szeretnék mondani, hogy erősödik a csapatunk és személyes véleményem szerint egy erős ellenfélnek fogunk bizonyulni az Extraligában. Szerintem reális lehet számunkra akár a legjobb négybe kerülés is, ha odatesszük magunkat 110 százalékkal.” – nyilatkozta Kulcsár Adrián.

Szintén tovább építi pályafutását a felnőtt és az U21-es csapattal is aranyérmet szerző 19 éves liberó, Szentesi Bálint, aki az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár játékosaként korábban az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottban is pályára lépett, míg a MÁV Előre SC-Foxconn felnőtt NB I-es csapatában már a 2019/2020-as idényben bemutatkozott. A mögöttünk hagyott évadban pedig összesen 65 mérkőzésen gyarapíthatta tapasztalatait.

„Örülök, hogy továbbra is Székesfehérváron röplabdázhatok, hiszen itt kezdtem el sportolni és 19 éves korom ellenére a negyedik szezonomat kezdhetem meg, de ebben az évben már az Extraligában! Úgy érzem, minden olyan háttér megtalálható, amire egy fiatal játékosnak szüksége lehet. Személyes célom a következendő szezonra, hogy minél több játéklehetőséghez jussak, és egy olyan mentális stabilitást fejlesszek ki, amely a posztomon elengedhetetlen, ha sikeres szeretnék lenni. A fehérvári röplabda szempontjából egy történelmi szezont zártunk. Csodálatos volt részese lenni annak, hogy a legmagasabb osztályba juthattunk. Nagyon egyben volt a csapat már az év elején is, szinte mindenki mindenkivel ugyanolyan jól kijött. Egytől egyig az egész csapatnak ugyanaz volt a célja és mikor felmentünk a pályára, egymásért és a sikerért küzdöttünk. De az NB I megnyerése után sem volt a csapat nagyjának pihenés, hiszen kezdődtek az utánpótlás döntők, illetve négyen meghívót kaptunk az U22-es válogatottba is, köztük én is. Ezeken az eseményeken a bizonyítás volt a célom, hiszen itt mindenhol alapembernek számítottam a csapatokban. Számomra az U19-es döntő különösen közel állt a szívemhez, mert négy év után újra itthon játszhattunk, hiszen Székesfehérvár adott otthont ennek a tornának. Sajnos ami U19-ben nem sikerült, hiszen második helyen végeztünk, azt U21-ben megszereztük és ott már nem engedtük ki az aranyat a kezünk közül! Nagyon elszánt vagyok az elkövetkezendő időszakkal kapcsolatban, és mindent meg fogok tenni azért, hogy napról napra bizonyítsak, hogy igenis ide való vagyok” – nyilatkozta Szentesi Bálint.

Szentesihez hasonlóan poszttársa, a 22 éves Takács Milán is a MÁV Előre SC-Foxconn Extraligás gárdáját erősíti, miután az előző kiírásban meghatározó játékosa volt Dávid Zoltán együttesének.

Nagy örömmel tölt el, hogy ennyire összekovácsolódott csapat lettünk, nagyon nehezen indultunk, de tetszik ahová elértünk és szerintem ez csak egyre jobb lesz. A következőkben, mint eddig is, azon leszek, hogy minél többet tegyek hozzá a csapat sikeréhez. Bár még tanulok, azért igyekszem a lehető legjobban összehangolni ezt a röplabdával. Sajnos utánpótlás korosztályban már nem tudtam részt venni, mert kinőttem belőle” – mondta a 22 éves liberó.

A MÁV Előre SC-Foxconn kerete a férfi Extraliga 2022/2023-as idényére:
Feladók: Amarildo Deliu, Szabó Vilmos
Nyitásfogadó négyesütők: Boa Szabolcs, Balázs Bálint, Redjo Koçi, Leonardo Doda, Ifj. Tálos Péter
Feladó-átlók: Bibók Balázs, Sebestyén Márton
Centerek: Kholman Norbert, Kulcsár Adrián, Ambrus Bence
Liberók: Takács Milán, Szentesi Bálint
Vezetőedző: Dávid Zoltán

Tetszett? oszd meg!