Újabb saját nevelésű játékos az Extraliga-keretben

A saját nevelésű játékosok megtartásának jelentőségét mutatja, hogy egy újabb székesfehérvári röplabdázó, Szilágyi Nárcisz is velünk tart a magyar bajnokság élvonalában.

Nem árunk el újdonságot azzal, ha Szilágyi Nárcisz esetében is elmondjuk: egyaránt tagja volt az NB I. Ligában első helyen végzett felnőtt keretnek, valamint az U21-es bajnokság döntőjébe jutott és ott hatodik helyen zárt korosztályos együttesnek. A 19 éves center az az előző szezonban negyvenegy mérkőzésen lépett pályára, melyből harminchét alkalommal kezdőként számított rá a MÁV Előre szakvezetése.

„Nagyon boldog voltam, hogy feljutottunk, hiszen ezért dolgoztunk egész évben. Nagyon sok jó élménnyel gazdagodtam és rengeteget tudtam tanulni az idősebb és tapasztaltabb játékosoktól. Őszintén szólva én soha nem gondoltam volna hogy ilyen magas szinten is játszhatok majd. Igazából még most sem tudom elhinni. Motiváltabbak szerintem nem is lehetnénk a feljutás után, hiszen most azt kell megmutatni hogy igenis meg tudjuk állni a helyünket itt is és nem véletlenül kerültünk a többi Extraligás csapat közé. Egyénileg szeretnék minél többet fejlődni, csapat szinten pedig minél jobb helyezést elérni. Nagyon büszke voltam a csapatra, hiszen a felnőtt keret nagy része nem csak az NB I-et nyerte meg, hanem az utánpótlás bajnokságban is az első hatba is bekerült. Ez mutatja, hogy még fiatal játékosokként is erősek vagyunk de még rengeteget tudunk fejlődni – ennek tudatában, ez rengeteg erőt ad” – mondta Szilágyi Nárcisz.

További sok sikert kívánunk a MÁV Előrében, Nárcisz!

Tetszett? oszd meg!