Újabb vereség, oda az Extraliga

Hiába vezetett egy szett után, végül 3:1-re kikapott a MÁV Előre-BERICAP a TFSE ellen idegenben, a női röplabda NB I Liga döntő második tornáján. Ezzel eldőlt, hogy a fehérvári csapat nem nyerheti meg a sorozatot és nem juthat fel az Extraligába.

A vasárnapi találkozó előtt matematikai esélye még volt a MÁV Előre-BERICAP-nek az NB I megnyerésére és így a feljutásra az Extraligába, azonban ehhez nem csupán három egymást követő, egyenként három pontot érő győzelmet kellett volna aratnia Farkas Mihály alakulatának, hanem még a riválisoknak is olyan eredményt kellett volna szállítaniuk, ami fehérvári szemszögből kedvező.

Ennek fényében jól kezdett a MÁV a TF otthonában: 4:0-val nyitottak Kiss Annáék, 20:13-nál pedig már hét ponttal is vezettek. Gyakorlatilag végig előnyben röplabdázva és irányítva a játékot, 25:17-re nyertek a mieink.

A második szett is székesfehérvári ponttal kezdődött, de 5:3-nál már a TF volt előnyben. 9:8-nál újra a MÁV-nál volt a fór, ezután viszont hat pontot gyűjtöttek zsinórban a fővárosiak, s ez megpecsételte a sorsunkat. Csépke Gábor csapata innentől fogva nem engedte ki a kezei közül a szettet és 25:20-as sikerrel 1:1-re módosította a mérkőzés állását.

A harmadik játszma elején is ádáz csata folyt a vezetés megszerzéséért, 6:5-ös MÁV-előny után a TF fordított, majd meglógott. 12:11-nél ugyan csak egy ponttal mentek a vendéglátók, de ezt követően öt pontot szereztek egymás után és ismét akkora előnyre tettek szert, ami meghatározta a végjátékot. 25:19-es győzelemmel zárta le a szettet a TF és összesítésben 2:1-es előnybe került.

A negyedik felvonásban 6:6-nál, 11:11-nél, 19:19-nél, sőt még 24:24-nél is egál volt az állás, Radomszki Boglárka két pontja azonban ezt az etapot is a TFSE javára döntötte el: 26:24-re nyertek a hazaiak és 3:1-re hozták az összecsapást.

Női röplabda NB I Liga 1-3. helyért, 2. torna:
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 3:1 (-17, 20, 19, 24)
Budapest, zárt kapuk. Vezette: Sík, Szél.
TFSE: Kriegel 2, Halla 18, Radomszki 29, Budaházy 6, Czakó 10, Villányi 8. Csere: Boller (liberó), Benedek, Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.
MÁV: Sólyom 1, Hackl 5, Ancsin 6, Haase 10, Kiss 18, Durdanovic 14. Csere: Kovács (liberó), Borostyán 1, Hizsnyai-Zolnai 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Az NB I első helye a TFSE és a Gödöllői RC között dől el, a MÁV Előre-BERICAP már biztosan nem győzhet. A szezon utolsó, harmadik tornáját mi rendezzük két hét múlva, Gárdonyban.

Tetszett? oszd meg!