Utánpótlás helyzetkép (2022. május 16-i hét)

Jól sikerült az év utolsó tornája az ÉDRA-MÁV Előre U15-ös korosztályos együtteseinek, hiszen a lányoknál a tatai együttes megnyerte a harmadosztályt, a fehérvári fiúk pedig az első osztályban, a lányok a másodosztályban lettek bronzérmesek.

Hétvégén a végső helyosztókat rendezték az U15-ös röplabdázók számára. A fiúknál az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár Szegeden vívta az első osztály végső tornáját, ahol a Dág elleni 3-1-es vereség után a KESI 3-1-es legyőzésével bronzérmesként zárt Nagy Róbert együttese.

A lányok közül a másodosztályban szereplő együttes a Miskolci Sportiskola elleni vereség után legyőzte a Jászberényt és bronzérmes lett, míg a harmadosztályban az ÉDRA-MÁV Előre Tata a Sümeget, a ZTE-t és a Nyugat-Balatoni RSE-t is 2-1-re legyőzve nyerte meg pontvadászatát. Itt a fehérvári együttes A-csapata egy vereséggel és két győzelemmel hatodikként fejezte be az idényt, míg a B-jelű együttes egy-egy sikerrel és fiaskóval a 30. helyen zárta a 2021-2022-es évadot.

2022. május 18., Taksony
Férfi Budapest Bajnokság II. osztály, rájátszás
BTDSE Taksony – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-0
MÁV: Sebők, Molnár, Csiba, Varga, Krisztián, Szücs, Kamondi, Gogolyák. Vezetőedző: Kovács Mária.

Kovács Mária: „Az első játszmát 27-25re vesztették el a fiúk, ami a második szettben nyújtott teljesítményükre is hatással volt. A harmadik játékrészben újra szép játékot láthattunk tőlük. Összességében szépen helytállt az erre a mérkőzésre jelentősen megfiatalított csapatunk. Gratulálok a BTDSE csapatának és edzőjének a győzelemhez és az I. osztályba való visszajutáshoz. ”

2022. május 21., Lovasberény
Női U15, OGYB, III. osztály, Nyugat, 5-8. helyért
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár ’A’ – Palota RSC 1-2
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár ’A’ – Széchenyi Győr ’A’ 3-0
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár ’A’ – Közgáz SC és DSK 3-0
MÁV ’A’: Pallagi L., Farkas V., Horváth G., Szücs D., Erdély, Jakab L., Ozoli, Niederleitner, Somos, Lampert, Szabó L. Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia

Próderné Pálinkó Szilvia: Szép és eredményes játékkal kezdtük az első mérkőzést, de a második játszma felénél egy kicsit megbomlott a játékosok közötti összhang, amin nem tudtunk túllendülni. A következő mérkőzésre rendeztük sorainkat és erős nyitásokkal, nagyszerű támadás befejezésekkel könnyed győzelmet arattunk. Az utolsó mérkőzésen jó hangulatban, felszabadultan játszottunk, mely méltó lezárása volt a bajnokságnak, ahol 33 csapatból végül hatodik helyen végeztünk.

2022. május 21., Szeged
Férfi U15, OGYB, I. osztály, elődöntő
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – Dág KSE 1-3
2022. május 22., Szeged
Férfi U15, OGYB, I. osztály, 3. helyért
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – KESI 3-1
MÁV: Sturm, Héninger, Peruzsa, Csabai, Kapás, Füzék, Surányi, Gál Zs., Major, Kutai, Fehér B., Zsoldos, Orosz, Hirt. Vezetőedző: Nagy Róbert

Nagy Róbert: „Az elődöntőben jó kezdés után egy határozott visszaeséssel folytattuk és sajnos bent ragadtunk. A bronzmérkőzés pontosan fordítottja volt az elődöntős találkozónak a játék képe alapján. Most gyenge kezdés után fokozatosan javult a játékunk és aránylag magabiztosan sikerült nyernünk. Végig koncentrálnunk kellett, mert az ellenfél a legkisebb hibánkat is kihasználta. Remek színvonalú döntő volt, végig kiélezett küzdelmekkel.”

2022. május 22., Kecskemét
Női U15, OGYB, II. osztály, Kelet, 1-4. helyért
Miskolci Sportiskola Sárga – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-2
Jászberényi RK – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 0-3
MÁV: Kovács K., Király H., Marcinka P., Botos-Jeskó, Budai, Bokor, Péntek, Bíró R., Papp K., Marcinka L., Gelencsér, Barna B. Vezetőedző: Horváth Virág

Horváth Virág: „Az első mérkőzésen az első szett kivételével nem játszottunk jól. Nagyon sok hibát vétettünk és ez nem fért bele. Gratulálok a Miskolci Sportiskolának! A JRK ellen sem játszottunk kimondottan jól. Szerencsére erős volt a mezőnymunkánk, de a támadások pontra váltása továbbra is elmaradt.”

2022. május 22., Tata
Női U15, OGYB, III. osztály, Nyugat, 1-4. helyért
ÉDRA-MÁV Előre Tata – Sümeg-Dabronc Sárga 2-1
ÉDRA-MÁV Előre Tata – ZTE 2-1
ÉDRA-MÁV Előre Tata – Nyugat-Balatoni RSE 2-1

2022. május 22., Kunsziget
Női U15, OGYB, III. osztály, Nyugat, 29-33. helyért
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár ’B’ – SMAFC-Líceum 0-3
Győri DRC U15 Sárga – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 1-2
MÁV ’B’: Pisch, Mészáros K., Lakatos Z., Grell, Huczka O., Prandovszki, Huczka Sz., Bognár, Tizer, Sógorka, Káli, Somogyi K. Vezetőedző: Fodor Gábor

Fodor Gábor: „A SMAFC-Líceum ellen csapatunk mélyen tudása alatt játszott. A Győr ellen megtaláltuk a játékunkat és megérdemelten nyertünk.”

Valamennyi csapatunknak és a szakmai stáboknak is gratulálunk!

(Borítókép: A MÁV bronzérmes, U15-ös korosztályú fiúcsapata)

Tetszett? oszd meg!