Utánpótlás körkép (2020. 10. 17-18.)

U19-es és U15-ös korosztályú csapataink léptek pályára szombaton és vasárnap. Az ifjúságiaknál a fiúk veretlenül zárták soros fordulójukat.

Gazsi Péter alakulata három mérkőzést játszott a hazai közegnek számító székesfehérvári Jáky iskolában, szombaton. Az országos ifjúsági bajnokság I. osztályának D csoportjában elsőként a TFSE Neumann ellen nyert 3:0-ra, majd a RÖAK Kaposvár FINO felett aratott 2:1-es sikert, végül pedig a Dunakanyar SE-MAFC-ot verte 3:0-ra a gárda.

dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Fiú Országos Ifjúsági Bajnokság (OIB) I. osztály, D csoport:
MÁV Előre Röplabda Akadémia – TFSE Neumann 3:0 (2, 5, 7)
RÖAK Kaposvár FINO – MÁV Előre Röplabda Akadémia 1:2 (-22, 20, -22)
MÁV Előre Röplabda Akadémia – Dunakanyar SE-MAFC 3:0 (14, 21, 9)

A MÁV kerete: Lukács, Tóth K., Hortobágyi, Kerék, Sebestyén, Székely, Tóth G., Balogh, Füzék, Tepszis. Vezetőedző: Gezsi Péter.

Gazsi Péter vezetőedző: „Gratulálok a csapatnak! Mindhárom mérkőzésünket magabiztos játékkal nyertük. Valamennyi cserénk lehetőséget kapott a bizonyításra és eredményesen is játszottak, kivették részüket a sikerből.”

A MÁV Előre RA a D csoportban két fordulót követően öt győzelemmel és egy vereséggel második helyen áll a tabellán, az ugyanilyen mérleggel, de több nyert szettel rendelkező RÖAK Kaposvár mögött.

Ugyancsak szombaton az U15-ös leány bajnokság III. osztályának alsóházában a MÁV Előre „A” egyszer nyert, egyszer pedig kikapott a Felsővárosi iskolában, a „B” jelű csapat, amely ellenben Budapesten vendégszerepelt, mindkét találkozóját elvesztette.

dr. Kotsis Attiláné U15 Női Országos Gyermek Bajnokság III. osztály, alsóház, Nyugati csoport:
MÁV Előre RA „A” – Globe Sport 0:3
MTE 1904 – MÁV Előre RA „A” 1:3

A MÁV „A” kerete: Vekedel, Mező, Karácsonyi, Péntek, Bakos, Poser, Bokor, Karácson, Farkas Zs., Farkas R. Vezetőedző: Fodor Gábor.
MÁV Előre RA „B” Halászi SZESE 0:3
CSRC SE – MÁV Előre RA „B” 3:0

MÁV Előre RA „B” – MAFC-Szigetszentmárton 1:2
A MÁV „B” kerete: Bíró, Farkas V., Horváth, Király, Mészáros, Jakab, Ozoli, Budai, Kovács. Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia.

Vasárnap a felnőtt NB I-es férfi csapat miskolci fellépése mellett az U19-es lány alakulat is megmérette magát az OIB II. osztályának 2. fordulójában, egyben megszerezte szezonbeli első győzelmét a budapesti BME pályáján.

Torma Ágnes U19 Női Országos Ifjúsági Bajnokság, II. osztály, Nyugat „B” csoport:
MAFC-Karinthy – MÁV Előre RA 2:3 (9, -22, -20, 20, -12)
Veszprém Volley – MÁV Előre RA 3:1 (-20, 23, 12, 25)
A MÁV kerete: Schäffer, Horváth, Kleizer, Németh, Varga, Tar, Kencse, Zajácz, Horváth. Vezetőedző: Kovács Mária.

Kovács Mária: „Az előző, ötszettes mérkőzés után elfáradtak a lányok. Ez látszott a játékukon is. Az első játékrészbén még szépen röplabdáztak, de utána fejben már nem bírták. Gratulálok az ellenfélnek!”

A MÁV a második játéknap után utolsó, harmadik helyen áll egy győzelemmel és három vereséggel, a sikereket tekintve egyező mérleggel álló, de második MAFC-Karinthy mögött.Tetszett? oszd meg!