Utánpótlás körkép (2021. 01. 23-24.)

Régen írhattuk le legutóbb azt, hogy mozgalmas hétvégéje volt a MÁV Előre Röplabda Akadémia utánpótlás csapatainak. Nos, a hátunk mögött hagyott hétvégén több korosztályban is versenyeztek lányaink és fiaink.

Szombaton a dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság (OIB) I. osztályának H csoportjában, Dágon szerepeltek Gazsi Péter tanítványai. A nap első mérkőzésén 3:1-re verték a házigazdákat, majd 3:0-ra a DEAC-ot.

Férfi röplabda U19 Országos Ifjúsági Bajnokság:
DÁG KSE – MÁV Előre RA 1:3
A MÁV kerete: Lukács, Szávai, Tóth K., Hortobágyi, Sebestyén, Horváth, Kerék, Tóth B., Balogh, Füzék, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter vezetőedző: „Az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a játékkal csak a november óta tartó kényszerszünet miatt átdolgozott edzésterv ismeretében. Pontatlan, egyszerű játék, sok hibával. Mintha szeptemberi felkészülés lenne az ifi csapatnak. Remélem, sikerül minél több mérkőzést játszani a közeljövőben és gyorsan összeszokni a csapatnak!”

DEAC – MÁV Előre RA 0:3
A MÁV kerete: Lukács, Szávai, Tóth K., Hortobágyi, Sebestyén, Horváth, Kerék, Tóth B., Balogh, Füzék, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter vezetőedző: „Bár nem teljes csapattal, hanem a serdülőkkel játszottuk a mérkőzést, hoztuk a papírformát és ezen a meccsen már az is látszott, hogy ez a hat-nyolc játékos együtt edz. Néhány mérkőzés és rendben leszünk. Gratulálok a sikeres fordulóhoz!

Ebben a korosztályban két forduló után továbbra is hibátlan mérleggel, négy mérkőzésből négy sikerrel a tabella élén áll a MÁV.

Vasárnap a serdülő lányok Balatonfüredre utaztak, ahol a harmadosztály küzdelmeiben mindkét bajnokijukat győzelemmel zárták a hazaiak ellen.

Női röplabda U17 Országos Serdülő Bajnokság (OSB) III. osztály, Nyugat Alsóház:
Szent Benedek RA – MÁV Előre RA 1:3
Szent Benedek RA – MÁV Előre RA 1:3

A MÁV kerete: Mester, Füzék, Budai, Németh, Kencse, Szűcs, Ruprecht, Horváth, Borostyán, Zajácz, Lukács, Fröschl. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert vezetőedző: „Hosszú kihagyás után jó volt ismét mérkőzéseket játszani. Két jó hangulatú találkozón mindenki pályára tudott lépni. SIkerült végrehajtani azokat a játékelemeket, amiket a legutóbbi edzéseken gyakoroltunk.”

A serdülőknél negyedik helyen áll a MÁV a tabellán, három sikerrel megvívott bajnoki mellett két vereség is szerepel a neve mellett. Ugyanakkor egy bajnokival kevesebbet játszottak Nagy Róbert játékosai, mint a dobogósok.

Az országos gyermek bajnokságban is volt jelenése a MÁV-nak a hét utolsó napján. Horváth Virág fiataljai felemás eredménnyel zárták az UTE otthonában rendezett fordulót.

Női röplabda U15 Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) II. osztály:
MÁV Előre RA – UTE U15 „B” 3:0
Linamar-BRSE Kék – MÁV Előre RA 3:0

A MÁV kerete: Lakatos, Marcinka P., Friedmann, Göböly, Szüts-Török, Nagy, Barna, Marcinka L., Papp, Kovács, Bíró, Varga. Vezetőedző: Horváth Virág.

Horváth Virág vezetőedző: „Nagyon érezhető volt a meccsek hiánya, de a második mérkőzésen az Újpest ellen kezdtünk magunkra találni. Sok hibával játszottunk sajnos, de ezt a bajnokik hiányának tulajdonítom. Várjuk a folytatást!”

A tizenkét klubot számláló tabellán a MÁV Előre Röplabda Akadémia második helyen áll hat győzelemmel és két vereséggel.

Fotó: A borítóképen az U15-ös fehérvári csapat látható.

Tetszett? oszd meg!