Utánpótlás körkép (2021. 01. 30-31.)

Egy híján minden mérkőzését megnyerte a MÁV Előre Röplabda Akadémia az utánpótlás-bajnokságokban, a hétvégén. Ez remek mérleg, különösen annak tükrében, hogy nemrég még edzeni és mecseket játszani sem igazán lehetett.

Szombaton az U17-es női bajnokságban, csupán döntő szettben maradtak alul Nagy Róbert tanítványai a Bonyád ellen, Balatonfüreden. A fehérvári klubnak ez volt az egyetlen veresége a hátunk mögött hagyott hétvégén.

Női röplabda U17 Országos Serdülő Bajnokság (OSB), III. osztály, nyugat alsóház:
Petőfi SC Bonyhád – MÁV Előre RA 3:2
A MÁV kerete: Füzék, Mester, Németh, Kencse, Szűcs K., Ruprecht, Horváth, Borostyán, Zajácz, Lukács, Fröschl, Szűcs R., Király. Vezetőedző: Nagy Róbert

Nagy Róbert vezetőedző: „Szoros mérkőzésen, hullámzó teljesítményt nyújtott mindkét csapat és az ügyesebb győzött. Gratulálok a bonyhádi lányoknak!”

A fehérvári fiúk az országos gyermek bajnokság első osztályában, Dunaújvárosban léptek volna pályára a RÖAK Kaposvár – Sárga ellen, de mivel az ellenfél nem jelent meg, így mérkőzés nélkül, 3:0-ra „nyerték” a párharcot.

Férfi röplabda U15 Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) I. osztály:
MÁV Előre RA – RÖAK Kaposvár – Sárga 3:0

Vasárnap hibátlan mérleggel zárt valamennyi csapatunk. Fiú U17-ben a Sümeg-Dabroncot verte három szettben a MÁV, méghozzá Dágon.

Férfi röplabda U17 Országos Serdülő Bajnokság, I. osztály:
Sümeg-Dabronc – MÁV Előre RA 0:3
A MÁV kerete: Szávai, Tepszis, Németh, Horváth, Sebestyén, Székely, Tóth. Vezetőedző: Gazsi Péter

Gazsi Péter vezetőedző: „Helyenként szép megoldásokkal, magabiztosan hoztuk a meccset.”

A MÁV Előre Röplabda Akadémia nyolc mérkőzést követően hat sikerrel és két vereséggel második helyen áll a tabellán, mindössze egy ponttal lemaradva az első Dágtól.

A 15 év alatti fiúcsapat Szegeden győzött 3:1-re a gyermekbajnokság legmagasabb osztályában, amivel biztosította elsőosztályú tagságát a folytatásra nézve is.

Férfi röplabda U15 Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) I. osztály:
Szegedi RSE – MÁV Előre RA 1:3
A MÁV kerete: Perusza, Pásti, Sebestyén, Pisch, Balogh, Orosz, Sturm, Zsoldos, Héninger, Gál, Major, Takács. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert vezetőedző: „Helyenként szép támadásokat láthattunk mindkét oldalon. Elégedett vagyok csapatunk teljesítményével.”

U15-ben lány alakulatunk szettveszteség nélkül hozta le mindhárom bajnoki találkozóját a harmadosztályban, Nemesvámoson.

Női röplabda U15 Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) III. osztály, alsóház, nyugati középszakasz L csoport:
Veszprém Volley Zöld – MÁV Előre RA „A” 0:3
MÁV Előre RA „A” – MAFC-Németh László 3:0
Emericus SE „B” – MÁV Előre RA „A” 0:3

A MÁV kerete: Vekedel, Karácson E., Péntek, Bakos, Poser, Bokor, Karácson P., Farkas Zs., Farkas R. Vezetőedző: Fodor Gábor.

Fodor Gábor vezetőedző: „A kevés edzés ellenére megérdemelten nyertünk. Az első meccsen még több pontatlanság volt, a másik kettőn már kevésbé. Sikerült szép akciókat is összehozni.”

Fotó: Szegedi RSE

Tetszett? oszd meg!