Utánpótlás körkép (2021. 02. 27-28.)

U21-es csapataink dupla fordulót játszottak vasárnap a nemzeti bajnokságokban. Rajtuk kívül U15-ben léptek pályára még játékosaink február utolsó hétvégéjén.

Szombaton kevésbé volt sűrű a MÁV Előre Röplabda Akadémia programja, mint vasárnap. Mindössze az U15-ös leány gárdánk lépett pályára, méghozzá az országos gyermek bajnokság (OGYB) másodosztályának aktuális állomásán, Budapesten. Nagy Róbert tanítványai első mérkőzésüket megnyerték a Vasas ellen, a másodikon viszont kikaptak a Békéscsaba ellen.

Lány röplabda U15 Országos Gyermek Bajnokság (OGYB) II. osztály, 2. forduló:
Vasas SC KÉK – MÁV Előre RA 0:3
MÁV Előre RA – LINAMAR-BRSE Ezüst 0:3

A MÁV kerete: Lakatos, Kovács, Göböly, Marcinka P., Marcinka L., Papp, Nagy, Szüts-Török, Barna, Varga, Friedmann. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert vezetőedző: „Az első meccsen nagyon koncentráltan nyitottunk és játszottunk, viszont az ellenfélnél sok volt a hálóérintési hiba, ami szintén nekünk kedvezett. A második mérkőzésen az ellenfél remek mezőnymunkával és határozott támadásokkal felőrölt minket. Sokat kell még dolgoznunk. Gratulálok a BRSE-nek!”

A MÁV négy sikerrel és egy verséggel jelenleg harmadik helyen áll a tabellán.

Vasárnap ugyanebben a korosztályban, de a harmadik vonalban voltak érintettek a székesfehérvári lányok. A nemesvámosi tornán 3:0-ra nyert Próderné Pálinkó Szilvia alakulata a Veszprém ellen.

Lány U15 Országos Gyernek Bajnokság (OGYB), III. osztály, alsóház nyugati középszakasz, 2. forduló:
Veszprém Volley Zöld – MÁV Előre RA 0:3
A MÁV kerete: Pallagi, Bíró, Farkas, Horváth, Király, Mészáros, Jakab, Ozoli, Budai, Madarász. Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia.

Az U21-es bajnokság rájátszásában a lányok és a fiúk is két-két mérkőzést játszottak vasárnap. Sajnos azonban egyik esetben sem örülhettünk győzelemnek.

Női U21 rájátszás, A csoport (Gödöllő):
MTK Budapest – MÁV Előre RA 3:1 (16, 24, -24, 13)
Gödöllői RC – MÁV Előre RA 3:1 (-24, 16, 20, 14)

A MÁV kerete: Sólyom, Kovács, Nagy, Kiss, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Férfi U21 rájátszás, D csoport (Debrecen):
MÁV Előre RA – MEAFC-Miskolc U21 1:3 (21, -21, -24, -16)
DEAC – MÁV Előre RA 3:0 (14, 21, 22)

A MÁV kerete: Lukács, Szávai, Hortobágyi, Horváth, Kerék, Sebestyén, Balogh, Füzék. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Tetszett? oszd meg!