Utánpótlás körkép (2021. 10. 9-10.)

Hat csapatunk tíz mérkőzést játszott az elmúlt hétvégén, ezeken hat győzelem és négy vereség az ÉDRA-MÁV Előre összesített mérlege.

A felnőtt NB II-vel összevont U21-es bajnokságban szereplő férficsapatunk a sikeres bajnoki nyitány után Zalaegerszegen folytatta szombaton, méghozzá újabb győzelmet aratva.

Férfi röplabda NB II-U21, A csoport:
ZTE Röplabda Klub – ÉDRA-MÁV Előre 0–3 (14, 23, 16)
Az ÉDRA-MÁV kerete: Füzék, Szávai, Lukács, Bandi, Balogh, Sebestyén, Németh, Szentesi. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs: „Ismételten beleestünk a múlt heti hibánkba. Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, megfelelő volt a hozzáállás és a küzdőszellem. Bár elég sok nyitást rontottunk az első szettben, így is magabiztosan nyertük a játékrészt. Utána megint leeresztettünk, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, nagyon nehéz volt újra felpörögnünk. Végül a tudáskülönbség kijött, de a tanulságokat le kell szűrnünk, mert ez erősebb csapatok ellen már nem fog beleférni.”

U13-as lányaink Budaörsre látogattak, ahol a házigazda egyleten kívül a RÖAK B-vel és az ÉDRA-Tatával is megmérkőztek. Sajnos egy győzelem mellé két vereség is becsúszott.

Horváth Virág és tanítványai

Női röplabda U13 OMB II. osztály, Nyugat:
Budaörsi DSE ‘A’ – ÉDRA-MÁV Előre 3–0
ÉDRA-MÁV Előre – RÖAK B 2–1
ÉDRA-Tata – ÉDRA-MÁV Előre 3–0

Az ÉDRA-MÁV Előre kerete: Somogyi Nóra, Somogyi Nikolett, Kollár, Rézman, Kovács Viktória, Kovács Bíborka, Szűcs, Vincze, Wéber, Lendvai, Nagypál. Vezetőedző: Horváth Virág.

Horváth Virág vezetőedző: „Először léptünk pályára ebben a felállásban, és a játékunk nagyon biztató volt a továbbiakra nézve. Nyitásban erősek vagyunk, viszont a támadások pontos befejezésén sokat kell dolgoznunk.”

Ugyanebben a korosztályban a fiúk otthon fogadták a KESI-t, de a kecskemétiek távoztak győzelemmel Székesfehérvárról.

Férfi röplabda U13 OMB I. osztály:
ÉDRA-MÁV Előre – KESI ‘A’ 0–3
Az ÉDRA-MÁV Előre kerete: Huszár, Kiss, Major, Szabó, Kajsza, Borók, Csók, Málits, Baráth.

Nagy Róbert vezetőedző: „Jó csapat ellen játszottunk és a képességünkhöz mérten helyt álltunk. Gratulálok Tamásnak! (Szabó Tamás, a KESI trénere – a szerk.) Nem csak fizikálisan remek csapata van, de ügyesek is a srácok.”

Vasárnap a női NB II-U21-es bajnokság második fordulójában Jurij Melnyicsuk lányai négy szettben legyőzték a Haladást, így megőrizték veretlenségüket.

Női röplabda NB II-U21, C csoport:
ÉDRA-MÁV Előre – Haladás VSE 3–1 (21, 15, 24)
Az ÉDRA-MÁV Előre kerete: Borostyán, Sólyom, Kovács, Fáskerti, Kiss L., Csabai, Kiss A., Szilágyi, Sebestyén. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.

Szőke Zoltán másodedző: „A mérkőzés eredménye alapján elégedettek lehetünk, de a mutatott játékunkon még sok csiszolni való van. Gratulálunk a Haladás csapatának! Köszönöm a lányoknak a munkát.”

Az U17-es korosztályban a Sántosi Péter vezette női csapat egy simább, Veszprém elleni és egy nehezebben kivívott, Győri DRC feletti győzelemnek örülhetett.

Női röplabda U17 III. osztály, F csoport:
Veszprém RK – ÉDRA-MÁV Előre 0–3
Győri DRC Sárga – ÉDRA-MÁV Előre 2–3

Az ÉDRA-MÁV Előre kerete: Hollós, Hajnal, Poser, Mészáros, Németh, Ruprecht, Farkas, Dulai, Domján, Nagy, Lukács, Bíró, Szávai. Vezetőedző: Sántosi Péter.

A Sántosi-Tóth Eszter által irányított, szintén U17-es csapat a harmadosztály Nyugat E csoportban lépett pályára, s mindhárom találkozóján győzelmet ért el.

Sántosi-Tóth Eszter csapata

Női röplabda U17 III. osztály, E csoport:
Szent Benedek RA Kék – ÉDRA 1:2
ÉDRA – RÖAK Kaposvár B 3:0
Kistext II – ÉDRA 0:3

Sántosi-Tóth Eszter vezetőedző: „Sajnos nem úgy és nem azt játszották a lányok, amit megbeszéltünk, és ez a Balatonfüred ellen egy szettünkbe került. Hiányoltam a lelkesedést is a csapattól, mindenesetre arra nagyon jó volt ez az első forduló, hogy kijöttek az eddig nem tapasztalt hibáink, amelyeken így még időben fogunk tudni javítani. Összességében örülök, hogy a fentiek ellenére mindegyik meccsünket megnyertük, gratulálok a csapatoknak és a lányoknak!

Tizenhét éven aluli fiainknak is volt jelenése vasárnap, az országos serdülőbajnokság I. osztályában. A RÖAK Kaposvárt nem, a Malév Sport Clubot viszont sikerült legyőzniük.

Férfi röplabda U17 OSB I. osztály, alapszakasz:
RÖAK Kaposvár – ÉDRA-MÁV Előre 3–0
ÉDRA-MÁV Előre – Malév Sport Club 3–0

Az ÉDRA-MÁV Előre kerete: Héninger, Takács, Sebestyén, Madácsi, Tepszis, Bandi, Pásti, Zsoldos, Tálos, Orosz. Vezetőedző: Csizmadi András.

Csizmadi András vezetőedző: „Ennyi nyitásrontással sem meccset, sem szettet nem lehet nyerni. Túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Gratulálok a Kaposvárnak! A második mérkőzésen egyértelműen mi voltunk az esélyesek. Az első játszmát imponáló magabiztossággal hoztuk. A másodikban minden játékosomnak lehetőséget tudtam biztosítani, és éltek is vele. Gratulálok a csapatnak!”

(Borítókép: Nagy Róbert vezetőedző és tanítványai)

Tetszett? oszd meg!